• İstanbul 16 °C
  • Ankara 15 °C

Erzurum TYB Kültür Pınarından Damlalar

Erzurum TYB Kültür Pınarından Damlalar
Okumak, iki ruh arasında âşıkane bir mülakattır. Her yabancı intiba vuslatın büyüsünü bozar.

Erzurum TYB Kültür Pınarından Damlalar

Okumak, iki ruh arasında âşıkane bir mülakattır. Her yabancı intiba vuslatın büyüsünü bozar. İster güneş ışıldasın gök kubbede, ister duvarda bir petrol lambası yansın. Pencerede şakıyan kuşlardan bize ne! Reel olan tabiat değil, kitaplarda görülen rüyadır. Meçhule açılan bir kapıdır kitap. Meçhule, yani masala, esrara, sonsuza… (Cemil Meriç/bu ülke…)

Tum1haber/medya/Erzurum/kültür-sanat

Türkiye Yazarlar Birliği Erzurum Şubesi mütefekkir şair, yazar Cemil Meriç’i anmak, anlamak, anlatmak için yapmış olduğu “okumalar” serisi ile “Kültür Pınarından Damlalar” çalışmalarına devam ediyor. Cemil Meriç’in “bu ülke” sinin ele alındığı okumalar kültür etkinliği, TYB Erzurum Şubesi binasında Erzurum Şube Başkanı Memet Gözütok yönetimi ve Erzurum değerlerinden Zinnur Şimşek’in anlatımıyla, katılımcılara unutulamayacak güzel anların yaşatıldığı bir ortamda gerçekleştirildi.

Erzurum TYB Şube Başkanı Memet Gözütok; Erzurum TYB Kültür Pınarından Damlalar etkinliği kapsamında “okumalar” kesintisiz olarak, belirlenecek gün ve saatlerde devam edecek olup; okuma sevdası olan, okumak isteyen, dinlemek isteyenlere Erzurum TYB mizin kapısı her daim açıktır, diye belirterek “eli kitap tutan” tüm halkımızı “okumalar”a davet etti.

Devamı: https://www.tum1haber.com/haber/erzurum_tyb_kultur_pinarindan_damlalar-190719.html

Bu haber toplam 335 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim