• İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

“Filistin halkı yalnız değildir”

“Filistin halkı yalnız değildir”

Aralarında Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Şanlıurfa Şubesi, Memur Sen, Anadolu Gençlik Derneği (AGD), Şanlıurfa Sivil Toplum Kuruluşları İnsani Yardım Platformu, ÖNDER İmam Hatipliler Derneği, Türk Eğitim-Sen Sendikası Şanlıurfa Şubesi, Türkiye Beyazay Güneydoğu Anadolu Bölge ve Şanlıurfa Şubesi, İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) gibi STK Temsilcilerinin de bulunduğu çok sayıda Şanlıurfa Sivil Toplum Kuruluşları bir araya gelerek Basın açıklaması yaptı.

“Son günlerde işgalci İsrail güçlerinin abluka altındaki Gazze Şeridi'ne saldırıları sonucu onlarca insan ölmüş ve yüzlercesi yaralanmıştır. Aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu bu saldırılar alenen terördür” diyerek Filistin halkının yalnız olmadığını belirttiler.

Terör rejimine uluslararası toplumun haddini bildirmesinin zamanı gelip geçmektedir

Şanlıurfa’da faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluşları Şube Başkanlarının bir araya gelerek basına ve kamuoyuna yaptığı açıklamada; “Uluslararası hukuk ve insani değerleri hiçe sayan terör rejimi İsrail, masum Filistin halkına her geçen gün zulmünü daha da arttırmaktadır. Ortadoğu’da adeta habis bir ur haline gelmiş bu terör rejimine uluslararası toplumun haddini bildirmesinin zamanı gelip geçmektedir. Yıllar içinde Filistin’i aşama aşama işgal eden geride kalan bir avuç insanı da ağır ambargo ve yaptırımlarla adeta yok etmeye çalışan bu zihniyetin insanlıktan nasibinin olmadığı aşikârdır” denildi.

Siyonist işgal rejimine anladığı dilden cevap verilmeli, malları boykot edilmeli

Halkımıza ve Hükümete de çağrıda bulunulan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

“Saldırıların olduğu bölgede yaşanan vahşetin dünyaya duyurulması konusunda medyaya, sosyal medyaya yönelik sansür ve baskıların arttığı görülmektedir. Özgür basına çağrımız yaşanan saldırıların tüm dünyaya objektif bir şekilde duyurulmasıdır. Her geçen gün artan saldırılar ve hak ihlalleri karşısında Birleşmiş Milletler, Uluslararası Hak Örgütleri ve tüm dünya kamuoyuna çağrımız söz konusu vahşet ve zulme karşı gerekli tepkilerin konulmasıdır. Siyonist mantığın bölgede normalleşmeden anladığı baskı, zulüm ve katliamdır. Hükümete çağrımız, Filistinli Müslüman kardeşlerimize sahip çıkmak adına, Siyonist işgal rejimine anladığı dilden cevap vermesi, normalleşme sürecini gözden geçirmesidir. Halkımıza çağrımız ise; İsrail ve ona destek olan tüm ülkelerin ürünlerini boykot etmesi, haklı Filistin davasına her platformda sahip çıkmasıdır.”

Bu haber toplam 327 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim