• İstanbul 18 °C
  • Ankara 14 °C

Filistin Nedir?

Filistin Nedir?

Filistin nedir? sorusu Roger Garaudy'nin İlâhî Mesajlar Toprağı Filistin eserinde cevap aradığı ve bizlerin de hem geçmişi hem şimdiyi hem de geleceği okuyacağımız, cevaplaması hayatımız boyunca devam edecek bir soru. Garaudy bu soruyla, Filistin'i bir deney masasına yatırarak, onun rengini, kokusunu, onu ortaya çıkartan unsurları, sesini, yaşını, birleşimden ortaya çıkan bütünlüğü ve onu var eden unsurları teker teker irdeleyerek ele almaktadır. İlk başlıkta bunu bir tarihçi, arkeolog, ilahiyatçı, felsefeci gibi farklı disiplinlerle ayrıntılı bir biçimde, çarşaf çarşaf okurun önüne çıkartmaktadır.

Garaudy'nin tarzı –önceki veya başka eserlerini okuyanların bildiği üzere- ayrıntıcı, kimi zaman da bu ayrıntıda boğan bir yaklaşıma sahiptir. O, bir meseleyi ele aldığında o meselenin geçmişi, bu günü ve yarını ile karşılaştırarak, birbiriyle dövüştürerek, kimi zaman da derecelendirerek ortaya koyar. Bunun için de ele aldığı meseleler hakkında yazılmış ve söylenmiş ne varsa önüne serer ve bunlardan büyük bir yapı ortaya koyar. Önüne serdikleri sadece yazılı değil, gidip gördüğü, konuşup tartıştığı, sorduğu ve cevap aldığı meselelerin toplamıdır biraz da. Çünkü Garaudy, farklı görevlerle ve farklı çalışmalarla dünyanın çok farklı yerlerine ziyaretlerde bulunmuş, sayısız insanla teması olan, çağın aykırı kafalarından biri olmasının yanında çağı soran ve sorgulayan, bununla birlikte de çağa anlam katanlardan biridir. Onun bakış açısı, geçmişindeki ideolojik yaklaşımıyla teorize edilmiş bir düşünce disiplininin farklı meselelere farklı yaklaşımları mümkün kılmaktadır.

Devamı: https://www.kitaphaber.com.tr/filistin-nedir-k6086.html

Bu haber toplam 210 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim