• İstanbul 18 °C
  • Ankara 13 °C

Fırat Üniversitesi Kitap Severler Öğrenci Topluluğu ve Sosyoloji Bölümü "Akif" Konuşmaları

Fırat Üniversitesi Kitap Severler Öğrenci Topluluğu ve Sosyoloji Bölümü "Akif" Konuşmaları
Kıymetli protokol, değerli öğrenci arkadaşlarımız, kadirşinas katılımcılar, Fırat Üniversitesi Kitap Severler Öğrenci Topluluğu ve Sosyoloji Bölümü öğrencileri olarak vefatının 87. yıldönümünde ihdas etmiş olduğumuz M. Akif Ersoy'u anma programına hepiniz bir kere daha hoş geldiniz safalar getirdiniz.
Hitabıma başlamadan evvel geçtiğimiz günlerde hain terör örgütü tarafından düzenlenen alçak ve menfur saldırıda şehadete yürüyen 12 kahramanı, 12 yiğit vatan evladını buradan anmak, isimlerini zikretmek istiyorum.
Piyade Teğmen Ramazan Günay
Piyade Uzman Çavuş Mehmet Serinkan
Piyade Uzman Çavuş Ahmet Arslan
Piyade Uzman Çavuş Abdulkadir İyem
Piyade Uzman Onbaşı İsmail Yazıcı
Piyade Sözleşmeli Er Çağatay Erenoğlu
Piyade Sözleşmeli Er Yasin Karaca
Piyade Sözleşmeli Er Emre Taşkın
Piyade Sözleşmeli Er Kemal Aslan
Piyade Sözleşmeli Er Enes Budak
Piyade Sözleşmeli Er Semih Yılmaz
Piyade Sözleşmeli Er Cebrail Dündar
Rabbim vatan uğruna, bayrak uğruna can veren bu kardeşlerimizin şehadetlerini makbul eylesin ve aynı amaçlar uğrunda şehit olmayı bizlere de nasip eylesin. 
Efendim İstiklal şairimiz üstad Mehmet Akif Ersoy hakkında söylenmesi gerekenleri kıymetli katılımcılar dile getirdi. Ben bu itibarla sözlerimi fazla uzatmayacağım. 
Aziz milletimiz tarih boyunca olağanüstü zamanlarda olağanüstü şahsiyetler doğurmuş ve bu şahsiyetler birbirinden önemli işlere imza atmıştır. Bu kıymetli şahsiyetlerin bir çoğu yakın tarihimizde milli mücadele döneminde tarih sahnesine çıkmış, büyük gayretler ve fedakarlıklarla destanlar yazmışlardır. Bu aziz şahsiyetlerden biri de Merhum Mehmet Aktif'tir. Akif, mücadelenin sadece cephede, sadece tank, top, tüfek, kılıçla olmayacağını, fikirle, ilimle, bilimle, erdemle, sanatla, dik duruşla da olağanüstü bir mücadele verileceğini bizlere öğretenlerden biridir. 
Üstad'ın bir şiiri şu ricayla başlıyor
"Gitme ey yolcu beraber oturup ağlaşalım
Elemim bir yüreğin kârı değil paylaşalım"
 
Peki Üstad'ın elemi nedir diye baktığımızda göreceğimiz ana manzara, anafikir vatan, bayrak, namus, ümmet ve bunların sahaliyeti ve menfaati ve her türlü zulme karşı oluşudur. 
Az önce okumuş olduğum beyitten hareketle bugün burada bulunan herkesin Üstad'ın elemine ortak olduğunun ve hepimizin aynı derdi paylaştığı kanaatindeyim. Bu sebepten dolayı siz değerli konuklarımıza hassaten teşekkür ederim.
 
Sosyoloji Bölümü öğrencilerinin, değerli arkadaşlarımızın yaklaşık üç haftadan beridir derslerinden istirahatlerinden ödün vererek büyük bir gayretle bu programın meydana gelmesine büyük emekler sarf ettiğini dile getirmek ve onlara teşekkür etmek isterim. Ayrıca nazik davetimizi kırmayarak bugün aramızda bulunarak hitap eden değerli katılımcılara, kıymetli hocalarımıza şükranlarımı sunuyorum. 
 
Sözlerime burada son verirken zulmü alkışlamamak, zalimi sevmemek, birilerinin ve gelenin keyfi için geçmişe kalkıp sövmemek, onu örtbas etmemek üzere bir hususu dile getirmeyi vazife olarak görüyorum. Bursa gibi, Edirne gibi, Manastır gibi, Selanik gibi, İşkodra gibi, ve cümle Balkanlar gibi, karış karış Anadolu gibi, Trablusgarp gibi, Halep gibi, Musul gibi Harput gibi yüzlerce yıl vatan toprağı olmuş, atalarımızın kanıyla sulanmış, atalarımızın adaletiyle sükun bulmuş ve yine atalarımızın liderliğiyle taçlanmış; fakat bugün zalimin elinde inim inim inleyen, çaresiz kalan ve her türlü vahşete sahne olan Filistin'i ve din kardeşlerimiz paydaşlarımız olan Filistin halkını yürekten selamlıyor, insanlığın ortak düşmanı olan zalimlere karşı direnişlerinde muvaffakiyetler ve zafer temenni ediyorum. 
 
Bu duygu ve düşüncelerle geldiğiniz ve bizlere kulak verdiğiniz için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyor ve hitabımı sonlandırıyorum. Yine birbirinden güzel programlarda buluşmak ümidiyle esenlikler diliyorum. Sağ olun.
Bu haber toplam 129 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim