• İstanbul 17 °C
  • Ankara 23 °C

Genç Dergisinin 202. Sayısı Yayımlandı (Temmuz, 2023)

Genç Dergisinin 202. Sayısı Yayımlandı (Temmuz, 2023)
Süleyman Çınar

Yaz ayları; sarı, mavi ve yeşilin farklı tonlarına kapıldığımız, hareketlendiğimiz, coşkulu dönemlerdir. Bu zamanlarda bir tatil heyecanı sarar her birimizi. Mâlumunuz tatil deyince de genelde kumsal, güneş, boş vakit, eğlence vs. gelir akla. Bu bir bakıma dayatılandır, çünkü heva ve heveslerin otorite olarak kabul edildiği dünya düzeni; nasıl yaşayacağımıza, nerelerde vakit geçireceğimize dair karar verme hususunda pek maharetlidir.

Yaz ayları, bize göre tadil ve tebdil aylarıdır. Değişim, gelişim, yenilenme, tazelenme, hayatımızı iyilikle, güzellikle tezyin etme, zihnimize ve gönlümüze yatırım dönemleridir. Peki, bu dönemlerde boşluğa düşmemek için neler yapmalıyız? Yaz aylarını tadil mevsimi olarak geçirmenin yolu, yordamı nedir? Bu ay dosyamızda tatili yenilenmeye vesile kılacak 30 özel teklif paylaşıyoruz.

Kitaplara olan ilgisi ve eski(mez) insanlara olan muhabbetiyle tanıdığımız kıymetli yazar Yağız Gönüler ile yeni kitabı ve tasavvuf üzerine bir söyleşi yaptı Sefa Soner Kurt. Osmanlı'nın son dönemlerinden bu yana yapımı planlanan Taksim Camii, 2021 yılında ilk planlanan halinden çok daha büyük şekilde Taksim Meydanı'na inşa edildi. Hikayesi ve serüveni ile varlığından çok daha büyük bir anlam taşıyan camiyi Taksim Camii Vakıf Müdürü Muhammet Furkan Gümüş ile konuştu Kadriye Beyza Kirenci. Yazar ve ressam Selvigül Kandoğmuş Şahin, dört çocuk annesi. Çeşitli edebiyat platformlarında bulundu, dergi ve gazetelerde yazıları yayımlandı. Öykü, roman, deneme ve gezi yazıları türlerinde yayımlanmış 10'dan fazla eseri mevcut. Rumeysa Betül Tuncay 20 soru sordu kendisine, o da nice güzel cevap sundu bize.

Nurcan Doğan, "Neler Olmuş Öyle?" köşesinde gençliğin dilinden haberler aktarıyor. Burak Çetik, özgün yaklaşımı ve özel seçkisiyle dünyanın dört bir yanından farklı güzellikleri sunuyor "Yeryüzü Güzelleri" köşesinde. İletişim kurmak mühim ama bu işin nasılı da önemli. "Bizden Al Haberi" köşesinde doğru iletişimin 10 yolunu sundu Furkan Özkul. "Vefa" köşesinde gönlüne düşenleri yazmaya devam ediyor Süleyman Ragıp Yazıcılar. Mehmet Yüzücü, "Anadolu Postası" köşesinde Necmettin Erbakan'ı mercek altına aldı. Tülay Gökçimen, samimi kalemiyle 15 Temmuz'u satırlara döktü. Haşim Akın, yine farklı ve derin bakışlar sunuyor "Bagomoyo" köşesinde. "Derkenar" köşesinde gençliği dert edinmeyi satırlara döktü Fatih Duman.

Devamı: https://www.kitaphaber.com.tr/genc-dergisinin-202-sayisi-yayimlandi-temmuz-2023-k5672.html

Bu haber toplam 160 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim