• İstanbul 25 °C
  • Ankara 26 °C

'Gençler Akif'i rol model edinmeli’

'Gençler Akif'i rol model edinmeli’
Türkiye Yazarlar Birliği Erzincan Şubesi tarafından “Bir Rol Model Olarak Mehmet Âkif ve İstiklal Marşı” konulu konferans düzenlendi.

İstiklâl Marşımızın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından millî marş olarak kabulünün 100. Yıldönümü dolayısıyla Diyanet Gençlik Merkezi’nde düzenlenen konferansa konuşmacı olarak Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mahmut Abdullah Aslan katıldı.

Prof. Dr. Aslan konuşmasında Mehmet Akif’in büyük bir karakter olduğunu, yaşadığı gibi yazdığını, yazdığı gibi yaşadığını dile getirerek Akif’in “İnan ki her ne demişsem görüp de söylemişim” mısraları ile gerçekçiliği üzerinde durdu.

İstiklal Marşı’nın yazılışı hakkında da bilgi veren Prof. Dr. Mahmut Abdullah Aslan’ın sunduğu konferansı TYB Erzincan Şube Başkanı Halil İbrahim Özdemir, Yönetim Kurulu Üyeleri, Öğretim Görevlileri, öğrenciler ve vatandaşlar büyük bir ilgi ile takip ettiler.

prof.dr.m.abdullah-aslan.jpg

Bu haber toplam 484 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
    Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim