• İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C

Gençlerin Kültür Kervanı Trabzon'da

Gençlerin Kültür Kervanı Trabzon'da
Türkiye Yazarlar Birliği Genel Merkezinin genç yazarlarından oluşan 40 kişilik kafile, “Gençler Kültür Kervanında” edebiyat ve kültür gezileri programı kapsamında TYB Trabzon Şube Başkanlığının misafirleri olarak 29 Haziran 2019 tarihinde Trabzon’a geldi.

İki gün süreli ve planlı program dâhilinde Sümela, Ayasofya Müzesi, Atatürk Köşkü, Şehir müzesi gibi şehrin tarihi mekânları ziyaret edildi.

Genç yazar grubuna Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve ilgili kurumlar da destek verdi. Misafirler onuruna, Büyükşehir Belediyesi Sosyal Tesislerinde düzenlenen yemeğe, Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Yanık, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Hüseyin Saran ve Belediye Başkan Danışmanı Emre Gülsever de katıldı.

Şube başkanı Kamuran Tuna burada yaptığı konuşmada; “Genç yeteneklerimizin ilimize gerçekleştirdikleri ziyarete ilişkin duyduğumuz mutluluk tarifsizdir. Eminim ki bölgemizden aldıkları feyz ile kültür ve edebiyat dünyamıza çok daha derin izler bırakacaklardır. Bu vesile ile kendilerini tebrik ediyor başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Tuna konuşmasında, “kültür-sanat ve edebi hayatımıza yönelik duyarlılıklarından ötürü, büyükşehir belediye başkanı Murat Zorluoğlu başta olmak üzere, tüm ilgililere ve yemekte bizleri yalnız bırakmayan heyete ayrıca şükranlarımı arz ediyor, mevcut yönetimle takdire şayan birçok çalışmaya imza atacağımıza inanıyorum.” diye konuştu.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı, Mehmet Yanık ise yaptığı konuşmada şunları söyledi: “ Genç yazarlarımız olarak, sizlerle birlikte olmaktan duyduğumuz mutluluğun tarifi yoktur.  Bu denli pırıl, pırıl genç beyinlerin özelde ilimize, genelde ülkemize çok değerli katkıları olacağına yönelik inancım tamdır. İlimizden, bölgemizden edineceğiniz gözlem ve izlenimlerle son derece güçlü edebi dizlerle örülü bir dünya kuracağınızı düşünüyorum. Bu meyanda, sizlerle tanışmamıza olanak sağlayan TYB Trabzon şube başkanı Kamuran Tuna’ya teşekkürlerimi iletiyorum. Edebiyatın her sahasına pozitif bakabilen bir yönetim anlayışımız ve işlerlik kazandırmayı düşündüğümüz projelerimiz var. Umuyorum ki birlikte çok daha anlamlı şeyler başaracağız.”

tyb-haber-foto.jpgtyb-haber-foto-(1).jpg

Bu haber toplam 660 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim