• İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C

Genel Başkan Arıcan: Manevi değerlerimiz yolumuzu aydınlatıyor

Genel Başkan Arıcan: Manevi değerlerimiz yolumuzu aydınlatıyor
Türkiye Yazarlar Birliği Genel Başkanı Prof. Dr. Musa Kâzım Arıcan, TYB Erzurum Şubesinin düzenlediği “M. Hanefi İspirli İle Kültür-Sanat -Edebiyat Sohbetleri” programında konuştu.

19 Mayıs 2020 tarihinde saat 21.00 de, instagram.com/muhammetispirli ve  instagram.com/musakazimarican hesaplarından canlı olarak yayınlanan  söyleşiyi M. Hanefi İspirli yönetti.

Genel Başkan Arıcan programda yaptığı konuşmada, Türkiye’nin zengin kültürel birikimini daha da zenginleştirmek ve yeni kültür politikalarına yön vermek gerektiğini ifade etti.

Toplumların kimliğini oluşturan kültürün, sanatın binlerce yıl süren gelişme ve yeteneklerinin sonucunda meydana geldiğini ifade eden Başkan Arıcan, “Geçmişle bugünün, bugünle yarının arasında sağlam köprülerin oluşturulmasını sağlayan kültürel varlıklarımızın korunması, geliştirilmesi ve yarınlara taşınması gerekir.” diye konuştu.

Konuşmasında edebiyatın önemine de vurgu yapan Genel Başkan Prof. Dr. Musa Kâzım Arıcan, edebiyatın; vatan, millet, bayrak, dil, din, gelenek, görenek, ortak duygu ve düşünce gibi değerlerin anlatıldığı bir eğitim aracının olduğunu ve aradan geçen yüzyıllara rağmen; Yunus Emre’nin, Mevlânâ’nın, Hacı Bayram-ı Veli’nin sözleri, öğütleri bizim yolumuza ışık tutuyor ifadelerini kullandı.

Başkan Arıcan, kültürümüzü, sanatımızı, edebiyatımızı ve değerlerimizi yarınlara daha da geliştirerek taşımamız için başta yazar, sanatçı, akademisyen ve münevverler olmak üzere hepimize düşen görevler olduğunun altını çizdi.

Bu haber toplam 477 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim