• İstanbul 18 °C
  • Ankara 28 °C

Genel Müdür Topoğlu: “İnsanlığın Kalesi Ülkemle Gurur Duyuyorum”

Genel Müdür Topoğlu: “İnsanlığın Kalesi Ülkemle Gurur Duyuyorum”
TYB Ankara Şubesi’nin Instagram üzerinden programlarına devam ediyor. 13 Mayıs 2020 tarihinde yapılan TYB Ankara Şubesi’nin Instagram canlı yayın konuğu Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Emre Topoğlu oldu.

Gençliğin geleceğinin hem ülkemiz hem gönül coğrafyamız için en önemli meselelerimizden biri olduğunun altını çizen Dr. Emre Topoğlu “Gerekçemiz ne olursa olsun dokunamadığımız her gençten sorumluyuz. Sadece Türkiye’deki gençlerden değil gönül coğrafyamızdaki tüm gençlerden sorumluyuz. Suriye’deki gençlerden de  sorumluyuz artık. Suriye’de bir Türkmen büyüğümüzle sohbet ederken ‘Türkiye İslam’ın kalesi diyorlar, ben inanmıyorum’ dedi. Çok şaşırdım. Tam cevap vermeyi düşünürken; ‘Sadece İslam aleminin değil insanlığın kalesidir’ deyiverdi.  Rahatladım. İnsani yardımlarda tüm dünyaya örnek oluyoruz. İnsanlığın kalesi haline gelen Türkiye’nin bir  ferdi olmaktan  gurur duyuyorum. Dünyanın dört bir yanında çocuklar açlıktan ölmesin diye yardım götüren bir Türkiye var. Çocuklar teröre  ve savaşa kurban olmasın diye onları koruyan, başlarını okşayan bir Türkiye var. Diyarbakır annelerine ve çocuklarına sahip çıkan bir Türkiye var. Dün sahip çıkılsaydı bugün bunlar yaşanmayacaktı. Gençlerden ben çok umutluyum. Ailenin rolünün farkında olmak lazım. Ailelerle birlikte gençlere sahip çıkmalıyız. Zaman gençlerin gönlüne girme zamanı.  Biz de  genel müdürlük olarak Hazreti İbrahim’in ateşine su taşıyan karınca misali ülkemizin bu noktadaki gayretlerine katkı veriyoruz” şeklinde konuştu.

KODLAMADAN ROBOTİK ÇALIŞMALARA KADAR HİZMET..

Instagram canlı yayınında TYB Ankara Şubesi Mali Sekreteri Mehmet Sıddık Yıldırım’ın sorularını cevaplayan Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü Dr. Erdem Topoğlu, şu bilgileri verdi “Gençliğin ilgi duyduğu, sevdiği, geleceğini inşa edeceği, onları yarınlara hazırlayacak alanlarda 336 adet gençlik merkezinde faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz. Bu merkezlerde, 60 ayrı program uygulanmaktadır. Müzikten, yazarlığa, kodlamadan, Kuran okumaya, teknoloji atölyelerinden, robotik çalışmalara, festivallerden,  online yarışmalara kadar tüm bu alanlarda gençliğimize hizmet etmekteyiz.” dedi.

GENÇLİK KAMPLARININ SAYISI 45’E ÇIKIYOR

Gençlik merkezleri dışındaki  faaliyetlerini de anlatan Dr. Topoğlu, “81 ildeki 336 adet gençlik merkezimiz yanında  96 genç ofislerimiz var. Kültür, sanat akademilerimiz var. Dene yap atölyelerimiz var. Kodlama, spor ve sağlıklı yaşam atölyelerimiz var.  Hizmet alanımızdaki etkinliklere kayıtlı 2.5 milyon üyemiz var. Gönül  ister ki daha fazlası olsun. Yine 29 gençlik kampımız var. Bunların sayısını yanında 45’e çıkaracağız inşallah. Kamplarımızda gençlerimizi ücretsiz misafir ediyoruz.”  şeklinde bilgi verdi.

GENÇLERİ KENDİ DÖNEMLERİNE GÖRE YETİŞTİRMEK

  Hz. Ali’nin ‘’Çocuklarınızı kendi zamanınıza göre değil, onların zamanına göre yetiştirin’’ yol gösterici sözünü hatırlatan Gençlik Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Emre Topoğlu, şunları söyledi: “Bundan iki mesaj çıkarıyorum; öncelikle ebeveynlerin zamanı artık geride kalmıştır. İkinci mesaj ise çocuklarımızı ve gençlerimizi geleceğe hazırlayalım demek istemektedir. Gençlerimiz bizim bu günümüzün ortağı ve geleceklerimizdir. Geleceğimiz olan gençlerimizi yarınların şartlarına göre yetiştiriyoruz.”

PANDEMİ  DÖNEMİNDE GENÇLERDEN PROJE BEKLİYORUZ

Bakanlık ve genel müdürlük olarak gençlere önemli bir çağrılarının olduğunu söyleyen Dr. Topoğlu, “Bakanlık olarak gençlere çağrımız şudur: Fikri, düşüncesi, projesi olan bize gelsin. Coronavirüs günleri bizlerin tekrar yenilenmemize vesile olan günlerdir. Sürekli yaptığımız faaliyetlerimizin yanında bu virüs vesilesiyle yeni faaliyet alanları oluştu. Bir nevi krizi fırsata çevirmek diyoruz. Biz Bakanlık olarak vücudumuzdaki ana damarız, ama STK’larımızı ise vücudumuzda bulunan kılcal damarlar gibi görüyoruz. Onlarla birlikte şu an 2,5 milyon gencimize hizmet götürmekteyiz.” şeklinde konuştu.

BALKANLARDAN UZAKDOĞU’YA

Yurt dışında güzel çalışmalar yaptıklarını anlatan Dr. Emre Topoğlu, şöyle konuştu: “Uluslararası uzman değişimleri yapıyoruz. Balkanlar’dan Kudüs’e, Türki Cumhuriyetlerden İslam Ülkelerine kadar geniş bir alanda işbirliği içinde faaliyetler yürütüyoruz. Bu kapsamda gençlerimizin Dünya ile iletişim kurması ve çeşitli uluslararası faaliyetlere katılmaları için yurt dışı ziyaretleri yaptırmaktayız. Bu ziyaretler Kudüs’ten, İspanya’ya, Balkanlardan Uzakdoğu’ya, oradan Avrupa’ya gibi çok geniş bir coğrafyayı kapsamaktadır.”

2020 BÜYÜK GENÇLİK FESTİVALİ  İSTANBUL’DA

Gençlik festivalleri ve fikri yarışmalar düzenlediklerini ifade eden Dr. Topoğlu,    festival, turnuva ve yarışmalarla ilgili şu bilgileri verdi: “Kıymetli çalışmalar yapıyoruz. Hep daha fazlasını yapmalıyız. Kültür ve sanat alınanda yarışmalar yapıyoruz. Türkiye münazara ligi yapıyoruz. Akıl zeka oyunları devam ediyor. Ecdada mektup yarışması düzenledik. Koronavirüsle birlikte dijitalin önemini kavradık. Çevrimiçi gençlik çalışmaları başlattık. Kamplarımız Haziran’dan sonra kademeli bir şekilde başlayacak. Şiir yarışmasının sonuçlarını 19 Mayıs’ta  açıklayacağız. Yıl sonuna doğru gençlik festivalini İstanbul’da yapacağız. Bu sene çok geniş katılımlı düşünüyoruz. Kültür sanat yarışmalarının finallerini burada yapacağız. Şairlerimiz, sanatçılarımız yer alacak. Gençlik toplulukları ve üniversitelerimiz dahil edeceğiz.”

2023 VİZYONUNA KATKI YAPIYORUZ

2023 hedefleri doğrultusunda  çalışmalarının sürdüğünü  belirten Dr. Topoğlu, “2023 hedeflerini ulaşmada gençlerin rolü önemli rol oynayacak. Ben çok umutluyum. Bilim kurulunun tavsiyeleri doğrultusunda gençlik merkezlerini açacağız. Bireysel kullanımına açacağız. Hazırlıklar devam ediyor. Temalı gençlik merkezlerini arttıracağız.”

GENÇLERE SINAV NASİYATI: RAHAT OLUN

Önümüzdeki aylarda sınavlara girecek gençlere tavsiyelerinin ne olacağının  sorulması üzerine ise Dr. Topoğlu, “Hayatın kendisi bir büyük sınav. Bir de sınav içinde farklı sınavlar var. Çok şartlamasınlar. Sınavları aşılmaz kapılar gibi görmesinler. Emin olsunlar  bir süre sonra bu sınavlar hayatlarında olmayacak. Elinizden geleni yaptınız. Rahat olun. Hayat felsefeniz odaklandığınız işi en iyi şekilde yapın. Hayır gördüklerimizde şer, şer gördüklerimizde hayır vardır.  Çalışmalarını tamamladıktan sonra dualarını etsinler, son kontrollerini yapsınlar. Ben bunu tecrübe ettim. Sınavı aşılmaz kapı gördüm.  Sınava girerken hastalandım Bugün gereksiz stres yaptığımı görüyorum. İyi insan olmayı baksınlar.”

PANDEMİ DÖNEMİNDE ÖĞRENCİ YURTLARININ MİSAFİRLERİ..

Koronavirüs sürecinde  öğrenci yurtlarının büyük bir misyonu yerine getirdiğini de sözlerine ekleyen Dr. Topoğlu “72 bin 900 vatandaşımız yurtlarda kaldı. 9 Bin 400’ü dışındakiler sağlıklarını kavuşarak evlerine döndüler. Otel konforunda misafir  ettik. Bir vatandaşı için  uçak kaldıran bir ülkenin kurumlarından da bu beklenirdi.  Pandemi dönemindeki ülkemizin çalışmaları bizleri gururlandırdı.” şeklinde konuştu.

Program yöneticisi TYB Ankara Şubesi Mali Sekreteri Mehmet Sıddık Yıldırım’ın talebi üzerine Gençlik Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Emre Topoğlu, Erdem Beyazıt’ın “Biraz Yorgunum” şiirini okudu. Program,  Ramazan Bayramı’nın ülkemize hayırlar getirmesi temennisiyle sone erdi.

Bu haber toplam 1193 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim