• İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

Gökhan Akçiçekʼten Yıldızlara Koşan Şiirler

Gökhan Akçiçekʼten Yıldızlara Koşan Şiirler
Ayşe Altıntaş yazdı...

Upuzun bir şiiri yaşar çocuk; okunmayan, seyredilen, hissedilen bir şiiri. Yumuk avuçlarında sakladığı yıldızlar, gök annenin kundağında uyuyan gök çocuklardır. Melek duyguların resmidir çocuk.

Çocukluğun kendine özgü bir düşünüş tarzı vardır. Mantığı oluşum halindedir ve hep bütünlükten yanadır. Gömgök kristal bir fanustur çocuk. Çocukluktan uzaklaştıkça o bütünlüğü kaybederiz de yeniden onu aramaya başlarız. Ama o fanus kırılmıştır bir kere.

Gökyüzü hep aynı gökyüzüdür; çocuk için de mavi, büyük için de. Mavi olmasına mavidir de bazen uçsuz bucaksız bir denizdir, bazen de peri kızının boyadığı bir bulut. Çocukluk sınırını aşan için hiç de öyle değildir. Bu sınırı aşanlar yıldızlardan yıldızlara koşamaz, ellerini uzatarak ağaçların uçlarına dokunamaz. Ya çocuk; kirazları toplar dallarından, aydede ona masallar anlatırken. Yıldızdan yıldıza koşmak hem de yelesi tutuşmuş bir küheylan sırtında. Mırıl mırıl konuşur yıldızlarla. Bazen bir çocuğa dönüşür yıldızlar. Gül deyince gülen, ağla deyince ağlayan yıldızlar. Ne zaman gül deyince gülmez olurlar, işte o zaman ayağı yere değer çocuğun. Elveda çocukluğun sırça köşkü demek zorunda kalır. Yine de o sırça köşk bir yerdedir, durmadan ışıkları yanıp söner.

Çocukluğun o saflığını kaybetmeyenler görebilir ancak o ışıkları. Bunlardan biridir Gökhan Akçiçek. İçindeki çocuğu terk etmemiştir. Çocuklar için yazdığı şiirler delilidir bunun:

"Sesli harflerini evde unutan / Bir şair / Ne kuşlara / Ne de çiçeklere / Şiir yazabilir." (s. 31)

"Güvercinim Süt Beyaz" çocuklar için yazılmış yedinci şiir kitabıdır Akçiçek'in. Aralık 2023'te Vakıfbank Kültür Yayınları'ndan çıktı. Seksen sekiz sayfa olan kitapta altmış şiir var. Çizeri, Hande Özgeldi Büyüktopbaş'tır.

Devamı: https://www.kitaphaber.com.tr/gokhan-akcicekten-yildizlara-kosan-siirler-k6143.html

Bu haber toplam 257 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim