• İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

Halit Özdemir Hoca’nın “Demokrasi Mitingi Konuşması”[1]

Halit Özdemir Hoca’nın “Demokrasi Mitingi Konuşması”[1]

21 Temmuz 2016 Perşembe

Yazıhaneler Önü

Ardanuç-Artvin

“Şühedâ gövdesi, bir baksana, dağlar, taşlar…
O, rükû olmasa, dünyâda eğilmez başlar,”

Çanakkale Şehitlerine-Safahat, Mehmet Âkif Ersoy

 

Aziz yurdumun dağlarını, taşlarını şüheda gövdesi, şehitler abidesi yapan, bize hayat ve özgürlük vermesi için canlarını feda eden 15 Temmuz şehitlerimizi ve tüm şehitlerimizi şükranla, rahmetle anıyorum.

Türk Milletinin tarihine kara bir leke olarak geçen 15 Temmuz hain darbe girişimine karşı çıkan, milletin iradesine, milletin namus-ı millîsine sahip çıkarak meydanlara dökülen Aziz Milletimize, tüm emniyet güçlerimize, cuntacılara boyun eğmeyen kahraman askerlerimize ve silahlı kuvvetlerimize şükranlarımı sunuyorum.

Milletin iradesinin esas olduğu bilincini, millet iradesinin lezzetini Aziz Milletimize tattıran, beyaz gömleği ile halkın arasında cuntacılara karşı özgürlük ve bağımsızlık mücadelesi veren Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ve onun yol arkadaşlarına şükranlarımı sunuyorum.

İktidarı ve muhalefeti ile Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde darbe girişimine karşı dik duran, ortak bildiri yayımlayan tüm siyasi partilerimize, sivil toplum kuruluşlarına şükranlarımı sunuyorum.

Milletimizin üzerine kara bir kâbus gibi çöken 15 Temmuz hain darbe girişiminden itibaren, kendilerine uykuyu haram kılıp meydanlarda demokrasi nöbeti tutarak Türkiye’yi Mısır’a ve Suriye’ye çevirmek isteyen kökü Amerika’da, Pensilvanya’da olan “şahsî emellerini müstevlilerin şahsî emelleriyle tevhit etmiş” ihanet şebekelerine karşı göğsünü siper eden, nöbet tutan, mermi yiyen, tanklara tırmanan demokrasi kahramanlarını şükranla anıyorum.

Kardeşlerim, 1960’ta dedelerimiz sustular, millet iradesi çiğnendi, milletin iradesi ile seçilmiş Başbakanı astılar. 1980’de yine millet iradesi çiğnendi, bu sefer babalarımız ses çıkarmadı; ülke 70 sente muhtaç hâle geldi. Ama artık bu millet Recep Tayyip Erdoğan’la millet iradesinin ekmek kadar kutsal olduğunu öğrendi. Artık bu millet kendi iradesine el uzatanlara asla fırsat vermeyecek ve hainler mutlaka adalet önünde hesap verecek.

“Türk’ün ateşle imtihanı” başladığında bugün cenk meydanında tarih; elinde bayrak tanklara göğsünü siper edenleri, meydanlarda üzerine atılan bombalara aldırış etmeden yürüyen genç kızlarıçiçeği burnunda delikanlılarıak sakallı ihtiyarları, sırtında bebeği ile çelik namlulara karşı direnen anneleri de kaydetti.

Devamı: https://www.insaniyet.net/halit-ozdemir-hocanin-demokrasi-mitingi-konusmasi/

Bu haber toplam 244 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim