• İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 20 °C
  • Konya 23 °C
  • Sakarya 22 °C
  • Şanlıurfa 29 °C
  • Trabzon 18 °C
  • Gaziantep 26 °C
  • Bolu 20 °C
  • Bursa 22 °C

Halit Özdemir Hoca’nın “Demokrasi Mitingi Konuşması”[1]

Halit Özdemir Hoca’nın “Demokrasi Mitingi Konuşması”[1]

21 Temmuz 2016 Perşembe

Yazıhaneler Önü

Ardanuç-Artvin

“Şühedâ gövdesi, bir baksana, dağlar, taşlar…
O, rükû olmasa, dünyâda eğilmez başlar,”

Çanakkale Şehitlerine-Safahat, Mehmet Âkif Ersoy

 

Aziz yurdumun dağlarını, taşlarını şüheda gövdesi, şehitler abidesi yapan, bize hayat ve özgürlük vermesi için canlarını feda eden 15 Temmuz şehitlerimizi ve tüm şehitlerimizi şükranla, rahmetle anıyorum.

Türk Milletinin tarihine kara bir leke olarak geçen 15 Temmuz hain darbe girişimine karşı çıkan, milletin iradesine, milletin namus-ı millîsine sahip çıkarak meydanlara dökülen Aziz Milletimize, tüm emniyet güçlerimize, cuntacılara boyun eğmeyen kahraman askerlerimize ve silahlı kuvvetlerimize şükranlarımı sunuyorum.

Milletin iradesinin esas olduğu bilincini, millet iradesinin lezzetini Aziz Milletimize tattıran, beyaz gömleği ile halkın arasında cuntacılara karşı özgürlük ve bağımsızlık mücadelesi veren Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ve onun yol arkadaşlarına şükranlarımı sunuyorum.

İktidarı ve muhalefeti ile Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde darbe girişimine karşı dik duran, ortak bildiri yayımlayan tüm siyasi partilerimize, sivil toplum kuruluşlarına şükranlarımı sunuyorum.

Milletimizin üzerine kara bir kâbus gibi çöken 15 Temmuz hain darbe girişiminden itibaren, kendilerine uykuyu haram kılıp meydanlarda demokrasi nöbeti tutarak Türkiye’yi Mısır’a ve Suriye’ye çevirmek isteyen kökü Amerika’da, Pensilvanya’da olan “şahsî emellerini müstevlilerin şahsî emelleriyle tevhit etmiş” ihanet şebekelerine karşı göğsünü siper eden, nöbet tutan, mermi yiyen, tanklara tırmanan demokrasi kahramanlarını şükranla anıyorum.

Kardeşlerim, 1960’ta dedelerimiz sustular, millet iradesi çiğnendi, milletin iradesi ile seçilmiş Başbakanı astılar. 1980’de yine millet iradesi çiğnendi, bu sefer babalarımız ses çıkarmadı; ülke 70 sente muhtaç hâle geldi. Ama artık bu millet Recep Tayyip Erdoğan’la millet iradesinin ekmek kadar kutsal olduğunu öğrendi. Artık bu millet kendi iradesine el uzatanlara asla fırsat vermeyecek ve hainler mutlaka adalet önünde hesap verecek.

“Türk’ün ateşle imtihanı” başladığında bugün cenk meydanında tarih; elinde bayrak tanklara göğsünü siper edenleri, meydanlarda üzerine atılan bombalara aldırış etmeden yürüyen genç kızlarıçiçeği burnunda delikanlılarıak sakallı ihtiyarları, sırtında bebeği ile çelik namlulara karşı direnen anneleri de kaydetti.

Devamı: https://www.insaniyet.net/halit-ozdemir-hocanin-demokrasi-mitingi-konusmasi/

Bu haber toplam 395 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Yavuz Bülent Bakiler, son yolculuğuna uğurlandı30 Eylül 2025 Salı 08:37
  • Güz Sonatı29 Eylül 2025 Pazartesi 13:14
  • Fatma Gülşen Koçak Hz Hatice’yi Anlattı23 Eylül 2025 Salı 11:20
  • Bursa: Şiir Şehir17 Eylül 2025 Çarşamba 12:09
  • Selim Cerrah Cihannüma Genel Başkanı oldu16 Eylül 2025 Salı 13:43
  • Genç Birikim dergisinin Eylül 2025 (279'uncu) sayısı çıktı.15 Eylül 2025 Pazartesi 11:47
  • Kaybettiğimiz Meçhul; Kendimiz11 Eylül 2025 Perşembe 14:21
  • Yaşayan Dil-Yaşatan Dil11 Eylül 2025 Perşembe 12:08
  • Modern Dünya İnsanın Hikayesi: Yokuşa Akan Sular10 Eylül 2025 Çarşamba 13:39
  • Şiir Ezber mi Bozacak Rahatsız mı Edecek?08 Eylül 2025 Pazartesi 10:43
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
    Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim