• İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C

Hamza Çelenk: Her Yer Toz, Ağzımda Pas Tadı

Hamza Çelenk: Her Yer Toz, Ağzımda Pas Tadı
Toz, uçsuz bucaksız toz, sokaklarda paslı demir kokusu… Her taraf geniş çukurlar ile dolu… Çukurların bir kısmına su birikmiş.

Evvelki günden kalan yağmur suları olmalı. Suyun rengi kirli yağ rengi, böyle bir renk var mıydı, bilemiyorum.

Genzim yanıyor, gözlerimin kızarıklığını soranlara güneşten diyorum. Günlerce uykusuz kalmanın muhabbetine girmek istemiyorum. Hem sahi güneş kaç gündür yüzünü gösteriyor ki?

Önümde yetmişinde bir ihtiyar yürüyor. Yalpalanıyor, düştü düşecek. Ürkek birkaç kelime sıralıyor, çadır istiyor, yönlendiriyorum. Yanağından iki damla yaş dökülüyor.

Toz bitmiyor, zemin ıslak… Bu ıslak zeminde bu toz… Aman Allah’ım başım davul gibi, patladı patlayacak. Kolonlar çırılçıplak, gri gövdelerinde paramparça demirler… Gri ara tondur, diyordum, birden grinin her tonuna ağzımdan çıkanı sıralıyorum.

Her taraf toz…

Gözlerindeki ürkekliği aşamamış çocuklara yol alıyoruz. Çadır çadır; sokak sokak… Görseniz, melek bakışlarında yerleşen o ürkekliği, yüreğiniz geride kalır…

Koordinatör, bize araç lazım diyor, öteki çadır alanına malzeme istiyor, diğeri acil olarak personel takviyesi, bir diğeri etkinlik için yeni çadır.  Yeni gelen danışmanların yerleştirilmesi ise cabası…

Telefonum yine çalmaya başladı. Hiç durmadı meret. Dün gece kızım saymıştı, “Baba, bugün iki yüz yetmiş sekiz telefon görüşmesi yapmışsın” dedi.

Ağzım buruşuyor, keskin bir pas tadı yayılıyor vücuduma, yutkunamıyorum.

Eyvah! Yine yemek yemeyi unuttum. Doktor, öğünleri ihmal etmememi salık vermişti. Keşke midemdeki kramplarla da bir uğraşsaydı ya!

Devamı: https://www.insaniyet.net/her-yer-toz-agzimda-pas-tadi/

Bu haber toplam 299 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
    Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim