• İstanbul 18 °C
  • Ankara 24 °C

Hasan Öztürk: Bugünden tezi yok müdahale edilmezse, Ortadoğu’da büyük savaş an meselesi

Hasan Öztürk: Bugünden tezi yok müdahale edilmezse, Ortadoğu’da büyük savaş an meselesi
Süleyman Seyfi Öğün geçtiğimiz günlerde, “Büyük bir savaş ortamının hazırlandığını” söylemişti Yeni Şafak’taki köşesinde. Silahlanmaya özel başlık açmış, silah endüstrisine atıf yapmıştı.

El Arabiya televizyonuna konuşan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan da İsrail’in Gazze’deki orantısız abanmasının önüne geçilmezse… İran’ın meseleye daha çok müdahil olması halinde bölgede büyük bir savaşın çıkma ihtimalinden söz etti.

***

Eylül 2023’teki Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu’nda bir harita gösterip, “Ortadoğu’u değişecek” diyen İsrail Başbakan’ı Netanyahu’ya cevap 7 Ekim’de Hamas’tan geldi. Aksa Tufanı harekatıyla, Hamaslılar harekatı, “Bizi akşam yemeğine çağırmışlardı, ama biz onları sabah kahvaltısında avladık” diye savunmuşlardı.

O günden sonraysa, Gazze’de taş üstünde taş kalmadı. 40 bin insan hayatını kaybetti. Çocuklar, kadınlar, yaşlılar… Hasılı sivil masum insanlar soykırıma varan saldırganlıkla İsrail hükümetince öldürüldü.

Bugüne geldiğimizde, Mısır ve Katar’ın doğrudan Türkiye’nin dolaylı yoldan yürüttüğü “ateşkes müzakereleri” bir sonuca varmak üzereydi ki “Büyük savaş”a bir adım daha yaklaşıldı.

HAMAS ATEŞKESİ KABUL, İSRAİL REDDETTİ

Dün akşam saatlerinde, Hamas, arabulucuların önerdiği ateşkes anlaşmasını kabul ettiğini ilan etti. Hemen akabinde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bizim telkinlerimizle Hamas ateşkesi kabul etti. Aynı adımı İsrail’den de bekliyoruz” dedi.

İran Hamas’ın kararını destekleyen açıklama yaptı.

Ne ki, İsrail “Hamas’ın amacı bizi çözümsüzlüğün sorumlusu göstermek istiyor” diyerek ateşkese yanaşmadı.

Devamı: https://www.haber7.com/yazarlar/hasan-ozturk/3421758-bugunden-tezi-yok-mudahale-edilmezse-ortadoguda-buyuk-savas-an-meselesi

Bu haber toplam 185 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim