• İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C

Hece Taşları 22.sayı çıktı!

Hece Taşları 22.sayı çıktı!
Hece Taşları 22.sayı çıktı!

 

HAYATI BİR DURUP DİNLEMEK LAZIM

Hayatı bir durup dinlemek lazım, nerede gamlanır ne türlü inler, kim kimin dışından içini dinler, dağlar mı derdine yaslanır durur, derdi mi dağların sırtına çıkar, oradan mı ses vadiye yayılır, gönül kulağını ne kadar açar, getirir mi göz uzağı yakına, hayatı bir durup dinlemek lazım.

Hayatı bir durup dinlemek lazım, hasret nasıl bir yol nerede başlar, nerede ayrılır insan insandan, kim kime kavuşur kimden kaçar, yangın neyden çıkar kül nasıl uçar, söz dilin altında nasıl yetişir, hangi yara hangi sözle sağalır, nasıl aşılanır karabulutlar, hayatı bir durup dinlemek lazım.

Hayatı bir durup dinlemek lazım, yar yarın başında yarım akılla, yarı yara yara yarına yürür, yarın diye bir şey yoktur aslında, farkına varmadan olan bitenin, olacak olanlar anında olur, önümüz ardımız kesik bir köprü, gözümüzde büyütmeden dünyayı, hayatı bir durup dinlemek lazım.

Hayatı bir durup dinlemek lazım, halep çarşıları harebe olmuş, şam yandıkça aydınlanmaz karanlık, bağdat’ta toplanır yanlış hesaplar, musul bir meshebe peşkeş çekilir, kerkük türkü ağıt yakar durmadan, biz her akşam ekranların başında, çekirdek çitleriz çöp üretiriz, içimizde can çekişir insanlık.

Hayatı bir durup dinlemek lazım, nerde kanat vurur turgay bozdoğan, harun gülşen sabrın dal uçlarında, mehmet durmaz lafın bedesteninde, içi dolu bir söz arar durmadan, ökkeş evren çocuklarla konuşur, cengiz coşkun kendisiyle konuşmaz, yalnızlık avından dönmez atmaca.

 

http://www.tayyibatmaca.net/belge/hecetaslari22sayion5aralik2016.pdf

Bu haber toplam 1110 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim