• İstanbul 20 °C
  • Ankara 15 °C

Holokost Endüstrisi

Holokost Endüstrisi

Naziler tarafından ailesinin tüm fertleri katledilen Yahudi kökenli entelektüel Norman Finkelstein, dünya çapında üne kavuşan Holokost Endüstrisi kitabında, Holokost’un acılarının hangi yollarla paraya çevrildiğini ve bu paranın gerçek Holokost mağdurlarından nasıl esirgendiğini anlatıyor. ABD’nin Yahudi lobisini nasıl kullandığını gözler önüne seriyor. İsrail’in mazlum Filistin halkına yaptıklarına sessiz kalan birisinin Holokost’a karşı çıkışının samimi olmayacağını söylüyor. Holokost Endüstrisi, derin bir isyanın kâğıda dökülmüş halidir. 

 

Künye: Holokost Endüstrisi, Norman G. Finkelstein, Çeviren: Utku Umut Bulsun, Kırmızı Kedi Yayınevi:58, İnceleme:12, Birinci Basım: Şubat, 2011.

Holokost, vazgeçilmez bir ideolojik silah olduğunu kanıtlamıştır. Bu silahın kullanımıyla birlikte, korkunç bir insan hakları geçmişine sahip, dünyanın en ürkütücü askeri güçlerinden biri, kendisini “kurban” devlet olarak gösterebilmekte, ABD’deki en başarılı etnik grup da aynı şekilde kurban statüsü elde edebilmektedir. Bu sahte kurbanlık statüsü, hatırı sayılır servetlerin birikmesine yol açmanın yanında, eleştirilere karşı da bir dokunulmazlık kazanmıştır. (Sayfa 18)

Tarihsel ayrımların yapılması hususunda şüphem yok. Ancak “bizim” çektiklerimiz ile “onların” çektikleri arasında ahlâki bir ayrım yapmanın kendisi de ahlâki bir sahtekârlıktır. Platon insancıl bir yaklaşımla şöyle diyor: “İki perişan insanı karşılaştırıp birinin diğerinden üstün olduğunu söyleyemezsin.” Afro-Amerikalıların, Vietnamlıların ve Filistinlilerin çektiği çileler karşısında annemin inancı hep şuydu: Hepimiz holokost kurbanlarıyız. (Sayfa 22)

Holokost endüstrisinin tarih sahnesine çıkmasının nedeni, İsrail’in beklenmedik yenilgileri ve akabinde dışlanmaları ya da 1973 Ekim Savaşı’nın hafızalarda canlandırdığı Nihai Çözüm anıları değildir. Asıl neden, Ekim Savaşı’nda Sedat’ın gösterdiği etkileyici askeri gücün, ABD ve İsrailli politik elitleri Mısır’la bir anlaşma yapmaya ikna etmesidir. 1967 Haziranı’nda ele geçirilen Mısır topraklarının da geri verilmesini içeren bir anlaşma, artık göz ardı edilemez hale gelmişti. Holokost endüstrisi, İsrail’in müzakere kozlarını arttırmak için üretimini arttırdı. (Sayfa 37)

 

Bu haber toplam 422 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim