• İstanbul 17 °C
  • Ankara 18 °C

Hüseyin Öztürk: Turgut Altınok ve Ankara

Hüseyin Öztürk: Turgut Altınok ve Ankara
Siyasetin ve hükümetin merkezi Ankara’yı, gözümü dünyaya açtığım ve yürümeye başladığım günden bu yana tanır-bilir-görür ve yaşarım.

Fiili olarak bulunduğum yıllara denk gelen belediyeler, CHP’lilere aitti. O yılların Ankara’sı, kışın çamurdan, yazın tozdan geçilmezdi.

Yediden yetmişe Ankara’nın çilesini çekmeyen kimsenin kalmadığı yıllar hep CHP’lilerin devrinde olmuştu.

Bu çileyi çekenlerden birisi de rahmetli babamdı. EGO’da işçiydi. Yıllarca kaçak göçek namaz kılardı, namaz kılıyor diye mesaisini keserlerdi.

Namaz kıldığı tahtadan seccadesini soyunma dolaplarının arasına gizlerdi, onlar da üç günde bir seccadeyi kırarlar, EGO’nun bahçesindeki sobada yakarlardı.

O dönemlerde babamın ifadesiyle sendika olarak “Komünist DİSK” vardı. Bir gün yanılıp işyeri temsilcisine durumu iletecek olmuş, ertesi gün daha ağır bir işe vermişlerdi.

1940’lı yıllara kadar Ulus’tan; elbisesi-ayakkabısı-tıraşı düzgün olmayan insanların öte geçemediği Ankara, 70-80’li yıllarda da farklı değildi. Sadece imtiyazlı-makamlı-mülklü-vesayet sahibi ailelerin yaşadıkları semtlere-mahallelere bakım vardı.

Devamı: https://www.yeniakit.com.tr/yazarlar/huseyin-ozturk/turgut-altinok-ve-ankara-44358.html

Bu haber toplam 149 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim