• İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C

İki Çay İçelim

İki Çay İçelim
Gözlerini niçin kaçırıyor? Etkilendi mi acaba? Yoksa aşağılık kompleksi… diyeceğim ama akademisyenmiş beyefendi.

Akademik kaygılarla geçim kaygısına mı düştü yoksa? Allah bilir, tezini de bu yavaşlıkla yarım bırakmıştır. Tez elden… neyse…

Bu kafe kaç metrekare acaba? Satışları da bayağı iyi duruyor. Müşterisi çok maşallah. Aylık kazancı kaç ki? İki tane asgari ücretli garson alsam. Garsona ne hacet? Bizim amcaoğulları var ya… Bedelli askerlik parasını çıkarırlar valla. Temiz iş. Akarı yok kokarı yok. Bu civara bir tane de ben mi kafe açsam?

Bu suskunluk hayra alamet değil. Hülya Teyze’nin öve öve bitiremediği, boylu poslu, dalyan gibi çocuk dediği… Onu da göz doktoruna bir götürelim. Değersizlik duygusu var bence. Bilinçaltında bazı çatışmalar, travmalar var. Acilen Nöro-eft eğitimlerine katılmalı. Ayrılık acısı mı çekiyor yoksa? Beni sakın acına teselli yapma! Yoksa şu terliğin arkasıyla… Ne diyorum! Ayağımda spor ayakkabım var. Ev halini bir düşüneyim. Ya kirli çoraplarını eve girer girmez top yapıp salonun ortasına basket atıyorsa? Ya televizyon karşısında uyurken kumandayı bağrına basıyorsa? Annesinin yemeklerini özlerse? Görümceler de gücenirse…

Ahsen… Âh-sen! Yok yok, düpedüz Pelinsu bu. Onun gökyüzünde benim yerim yoktur. Beğenmez beni, ailemi. Avukatmış bir de! Kanun nizam bunların eline kaldıysa… Adalet hak getire! Mahkemeler zaten kurtlar sofrası. Bu var ya bu… Kurtlarla bir olur sofra kurar, sonra da başucumda kuzularla ağlar. Sürüm sürüm süründürür. Nafaka diye soyup soğana çevirir. Avukat gelin, tövbe haşa! Akşam benimle meyve yemez. Bıçağın ucuyla elma vermez. İnşallah KYK kredi borcu yoktur.

Devamı: https://edebifikir.com/hikaye/iki-cay-icelim.html

Bu haber toplam 336 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim