• İstanbul 14 °C
  • Ankara 11 °C

İlahi Mesajlar Toprağı Filistin

İlahi Mesajlar Toprağı Filistin
“İlahi Mesajlar Toprağı Filistin”, Siyonizm sapkınlığını tüm çıplaklığıyla, kaynak ve delilleriyle ortaya koyarak hakikati haykırdığı için Batı dünyasında aforoz edildi.

Fransız düşünür Roger Graudy’nin ihtida ederek İslam saflarına katılmasıyla basımı ve dağıtımı yasaklandı. Mütercimin ön sözü ABD eliyle Ortadoğu’da uyulan vahşet çağrısının özeti niteliğinde: “Churchill’in Üçüncü Dünya Savaşı’nın Ortadoğu’da patlak vereceğini ve bunun da İsrail yüzünden çıkacağını söylediği rivayet edilir. Bernard Granotier’nin de herhalde Churchill’in o sözünden hareketle kaleme aldığı ‘Üçüncü Dünya Savaşı’nın Sebebi İsrail’ adlı bir kitabı bulunuyor. Bu kitap, bizi çok yakından ilgilendiren Ortadoğu’nun dünü, bugünü ve yarınıyla ilgili vazgeçilmez bir kaynak eser; Batı’nın ve onun efendisi ABD’nin gerçek yüzünü gözler önüne seren bir çalışma. ‘İlâhî Mesajlar Toprağı Filistin’ okunmadan Ortadoğu hakkında yapılacak her değerlendirme eksik kalacaktır.”

***

Künye: İlahi Mesajlar Toprağı Filistin, Roger Graudy, Çeviren: Cemal Aydın, Timaş Yayınları, 2018

* Eğer gücünü nerden aldığı gösterilmezse, Batının tarihine bağlı İsrail devletinin sadece doğuşu değil, batının Ortadoğu’daki Kalesi olarak, işleyişi ve gelişmesi de anlaşılamaz. İsrail devleti aslında maliyesi, ekonomisi ve silahlarıyla tamamen bağımlı olduğu Amerika’nın bütün ağırlığıyla Ortadoğu’nun üzerine abanmaktır.

* Siyonist yöneticilerin “asimilasyon” korkusuyla, Yahudi kimliğini devam ettirebilmek için, asıl Yahudi değerlerinin geliştirilmesinden çok antisemitizme bel bağlamaları manidardır. Yahudi’yi inancından hareketle değil de, “ırkından” hareketle tarife kalkışırsanız, elbette Yahudi değerlerinin açılımı zorlaşır.

* 1961’de, Mısır ile Suriye’nin tek bir “Birleşik Arap Cumhuriyeti” olarak birleşme teşebbüsünün başarısızlığı, “milliyetçilik” düşüncesini büyük sarsıntıya uğratır. İslâm’ın “ümmet” kavramıyla hiç alâkası olmayan bu “milliyetçilik” düşüncesinin teorisyenlerinin, batı ekolünde yetişmiş, Suriye ve Irak’taki milliyetçi “Baas” hareketinden Mişel Eflak veya Filistin direnişi içinde yer alan Jorj Habaş/Georges Habache gibi Hıristiyanların olması manidardır. Bu başarısızlık, Arap birliğinin kurtuluş için gerekli bir ön şart olduğu kuruntusunu yıkar.

Devamı: https://www.edebifikir.com/kitap/ilahi-mesajlar-topragi-filistin.html

Bu haber toplam 198 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim