• İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

İlk Kitaplar İlk Heyecanlar’da ‘Tomurcuk’ kitabı konuşuldu

İlk Kitaplar İlk Heyecanlar’da ‘Tomurcuk’ kitabı konuşuldu
Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) İstanbul Şubesi’nin uzun soluklu programı, İlk Kitaplar İlk Heyecanlar’da Zübeyr Talha Akbaş’ın şiir kitabı Tomurcuk konuşuldu.

TYB İstanbul’da şair ve yazarların ilk kitap heyecanlarını okurlarla paylaştıran program, İlk Kitaplar İlk Heyecanlar’a Zübeyr Talha Akbaş Tomurcuk isimli kitabıyla konuk oldu. Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren TYB İstanbul Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı, gençlerin daima yanında olduklarını vurgulayarak şunları söyledi:

“Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi olarak gençlerimizin kültür sanat alanında daha aktif olmaları için çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Eli kalem tutan gençlerin yüreklendirilmesi noktasında başlattığımız ‘İlk Kitaplar İlk Heyecanlar’ programı bütün güzelliğiyle devam ediyor. Gelecekte büyük eserler vereceğine inandığımız genç yazarlarımızın Türkiye Yazarlar Birliği çatısı altında kitabını anlatması, okurlarıyla buluşması önemli bir kültür hizmeti diye düşünüyoruz. Özellikle son yıllarda yazma merakının gençlerimiz arasında artması sevindirici bir durum. Bu manada Zübeyr Talha Akbaş’ın da yazı serüveninin başarıyla devam edeceğine inanıyorum. Bütün genç kardeşlerimiz için TYB İstanbul çatısının maharetlerini, kabiliyetlerini sergilemeleri açısından önemli bir imkân olduğunu düşünüyorum. Bu vesileyle ‘bir fikrim var, bir şiirim var, bir kitabım var, bir düşüncem, bir projem var’ diyen bütün genç arkadaşlarımıza kapımızın sonuna kadar açık olduğunu özellikle belirtmek isterim. TYB İstanbul olarak en çok heyecan duyarak gerçekleştirdiğimiz projeler, gençlerle birlikte gerçekleştirdiklerimizdir. Gençlerimize güveniyoruz. Geleceğimizin onların elinde daha da güzelleşeceğine inanıyoruz.“

Zübeyr Talha Akbaş, şiirlerini bir araya getiren Tomurcuk kitabının yayımlanma serüvenini anlatarak şiirlerinden örnekler seslendirerek kendisini besleyen çağrışımlara değindi. Üniversite öğrencisi olan Akbaş, ortaokul ve lise yıllarından itibaren kendini şiirle ifade ettiğini belirterek kitabın ortaya çıkış sürecinde ailesinin emeklerinin büyük payı olduğunu ve onlara müteşekkir olduğunu belirtti.

10-(1).jpg

Bu haber toplam 768 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim