• İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C

İmam Suyutî’nin yayınlanmamış bir eseri: Sükûtun Zarafeti

İmam Suyutî’nin yayınlanmamış bir eseri: Sükûtun Zarafeti
İmam Suyutî’nin daha önce çevirisi yapılmamış olan “Hüsnü’s Semt fi’s Samt” adlı eserini, Ersan Urcan “Sükûtun Zarafeti” başlığıyla Türkçeye kazandırdı. Matbu olmayan bu kitabı, Dünya Bizim okurları için hazırladık. PDF olarak da indirebilirsiniz.

İmam Suyutî’nin basılmamış risalelerinden biri de “Hüsnü’s Semt fi’s Samt” adlı eseridir. Bir risale olmasına rağmen bu eser ilmi açıdan oldukça kıymetli. Risalede hadis âlimlerinden İbn Ebi Dünya’nın, Kitabu’s Samt ve Âdâbu’l Lisan isimli kitabı özetlenmiş. Suyutî eserini yazarken ayrıca Ebu Nuaym’ın Hilyetu’l Evliya isimli çalışmasından da faydalanır.

Şimdiye kadar hiç çevirisi yapılmamış olan bu risale, Ersan Urcan tarafından kısa bir süre önce Türkçeye kazandırıldı. Risalede Suyutî’nin, İbn Ebi Dünya’nın eserinden seçtiği 86 hadisi içeriyor. Ancak bunlar konusu itibariyle özenle seçilmiş hadisler. Hepsi de sükûtla ilgili, yani sessizlik. Risale 86 hadisle bize sükûtun faziletlerini sıralıyor. Bu sebeple de ismi Sükûtun Zarafeti.

Kitapta hadislerin ravisi, Arapça metni ve Türkçesi yer almakta. İmam Suyutî bu hadisler için herhangi bir şerh veya açıklama yapmamış.

Not: Kitabı PDF şeklinde buradan indirebilirsiniz.

Devamı: https://www.dunyabizim.com/kitap/imam-suyutnin-yayinlanmamis-bir-eseri-suktun-zarafeti-h30641.html

Bu haber toplam 352 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim