• İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C

İstanbul Edebiyat Festivali Ödülleri Verildi

İstanbul Edebiyat Festivali Ödülleri Verildi
Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi tarafından düzenlenen ve Türkiye’nin en büyük edebiyat organizasyonlarından biri olarak kabul edilen İstanbul Edebiyat Festivali’nin 12’ncisi dün başladı.

Her yıl festivalin sonunda verilen Edebiyat Ödülleri bu kez açılış töreninde dağıtıldı.

Sultanahmet’teki Kızlarağası Medresesi’nde gerçekleşen törende  deneme ödülü Anadolu’nun Gönül dili Yunus kitabıyla Mustafa Özçelik’e Hikaye  ödülü  Geçti Dost Kervanı kitabıyla Mehmet Şeker’e, Şiirde Geçkin Akşam Ahalisi kitabıyla  Şafak Çelik’e, romanda ise Dünyasızlar kitabıyla Kaan Murat Yanık’a ödülleri takdim edildi.

TYB İstanbul Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı ödül alan yazarları tebrik ederek kültür ve medeniyetimizin izinde Yunus’tan Sezai Karakoç’a kadar uzanan çizgide bu toprakların değerlerini edebiyata taşıyan Yunus nefesini günümüz okuruna sunan bütün edebiyatçılarımızı tebrik ediyorum. Festival ödüllerimizin hem teşvik hem takdir yönü vardır. Ödül alan yazarlarımıza bereketli bir ömür diliyorum.

YUNUS EMRE TÜRKÇE’NİN SULTANI

Törende konuşan Mehmet Şeker 2021’in UNESCO tarafından Yunus Emre Yılı ilan edilmesine değindi. “Yunus Emre Türkçe’nin sultanıdır” diyen Şeker, öğrencilik yıllarından bir anısını paylaşarak şöyle konuştu: “Üniversitede Yunus Emre ile ilgili onun şairliğine dair çok güzel bir anım var. Üniversite öğrencisiyiz okuyup bir şeyler yazıyoruz. Kendi aramızda çay içerken hadi şairleri puanlayalım demiştik. Kabul etmiştim ama tek şartım vardı. Yunus Emre hariç hepsini puanlamıştık. Çünkü o bizim için çok önemli.”

Ödül Töreni hatıra fotoğraflarının çekilmesinin ardından sona erdi.

Bu haber toplam 650 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim