• İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

İSTANBUL ŞUBESİ’NİN 16. GENEL KURUL’U COŞKUYLA GERÇEKLEŞTİ!

İSTANBUL ŞUBESİ’NİN 16. GENEL KURUL’U COŞKUYLA GERÇEKLEŞTİ!
Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi'nin 16. Genel Kurulu coşkulu bir atmosferde kültür şöleni havasında gerçekleşti.

Soğuk hava şartlarına rağmen yoğun bir katılımın olduğu Genel Kurul'un divan başkanlığını Sabahattin Zaim Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Yeni Şafak Gazetesi Yazarı Prof. Dr. Yusuf Dinç yaptı. Dinç açılışta TYB İstanbul Şubesi’nin şehrin aktif derneği olduğunu adeta açık üniversite gibi faaliyet yürüttüğünü buradaki heyecanı ve dava bilincini her yerde görmenin mümkün olmadığını söyledi.

 Kurulda Genel Başkan Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan’ın selamını ve mesajını haziruna ileten Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı, Türkiye'nin kültürel gündemine dair önemli açıklamalarda bulundu.

kurul.jpeg

Yaptıkları her çalışmayı ülkenin içerideki ve dışarıdaki gücünün artmasına bir katkı olması niyetiyle gerçekleştirdiklerini belirten Bıyıklı, "Ülkemiz önceliğimiz. Osmanlı sonrası elimizde kalan son toprak parçasında da emperyalist oyunlar sürüyor. Hemen yanı başımızda kurulmak istenen terör devleti ne denli büyük bir tehlikeyle karşı karşıya olduğumuzun işareti. Bizim yazdıklarımız da bizim yaptıklarımız da ülkemizin moral ve motivasyonunu artırmalı. Her cephede savaş veriyoruz. Sınırlarımız da yiğitlerimiz şehit düşüyor.

Sınırlarımızı korumadaki direnç gibi Kültürel cephede verilen savaşı da göz ardı etmemek gerekiyor.

Türk ordusunun sınırda verdiği savaş neyse Türk münevverlerinin kültürel cephede verdiği savaş aynıdır.

Biz bu cepheyi sağlam tutarsak Türkiye’nin Akdeniz ve Ege'deki gücü daha da artacaktır.  Biz burada güçlü durursak, Türkiye Libya'da, Suriye'de, bütün bölgede daha güçlü olacaktır.

Yazarlarımız vatanımızın bekası konusunda hem uyanık olmalı hem de toplumu uyarmalıdır. Zor bir coğrafyada yaşadığımızı asla unutmamalıyız. Terör devleti İsrail’in Gazze’deki katliamları Türkiye’nin şehirlerinde yapmaya cesaret edememesi için her zaman teyakkuzda olmalıyız. Filistin’in kurtuluşu için kavga vermezsek kendi topraklarımızı koruyamayız. Bu vesileyle Filistin’i ısrarla ve inatla edebiyatımıza taşımalı kardeşlerimizin var olma mücadelesini ebedileştirmeliyiz. Şimdilik sadece kalemimizle onların yanlarında olabiliyorsak kalemin bütün gücünü onların özgürlüğüne adamalıyız. Bu hepimizin üzerine düşen bir ödevdir. Hem insani hem İslami bir görevdir. Edebiyat Festivali’nde on gün boyunca Filistin’i işlememiz işte bu sorumluk duygusuyladır.

kurul2.jpeg

 Kültürel mirasın korunmasına dikkat çekilen Genel Kurul'da, Türkiye Yazarlar Birliği'nin misyonu ve vizyonu doğrultusunda yapılan çalışmalar ve projeler detaylı bir şekilde ele alındı.

Bütün faaliyetlerini aşkla şevle gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Bıyıklı, " Bütün çalışmalarda üyelerimizin fikrini önemsiyoruz. Her zaman omzunuzu omzumuzun yanında görmek istiyoruz. İstişare toplantılarına katılımınızı bekliyoruz. Sadece belirlenen listedeki arkadaşlarımızla değil şubemizi bütün üyelerimizle birlikte yönetmek ve sizlerle yeni projeler üretmekten yanayız. Üye merkezli çalışmalarımız bundan önce olduğu gibi bundan sonra da devam edecek.

Sizlerle daha güçlüyüz. Bu vesileyle Bizlere desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen bütün çalışmalarımıza emek veren yürek veren üyelerimize şükranlarımızı sunuyoruz. Şehrimiz ülkemiz ve medeniyetimiz için hep birlikte koşmaya devam edeceğiz. Rabbimiz birliğimizi daim etsin.

Genel Kurul'un sonunda, Bıyıklı, kültür nöbetinin önemine değinerek, "Bir kültür nöbetinin içindeyiz. Bu nöbeti birlikte tutacağız," dedi ve kültürel alanda birlik ve beraberlik mesajını yineledi.

Genel Kurulda kültürel ve edebi faaliyetlerin yanı sıra, birliğin gelecek stratejileri ve kültürel politikaları da ele alındı.

Kurulda üyeler de söz alarak İstanbul Şubesi’ne dair desteklerini dile getirdiler. Yapılan nitelikli faaliyetlerin yanı sıra kendilerinin her zaman görüşlerinin alınması ve her zaman sıcak bir karşılamaya muhatap olmalarının altını çizen TYB İstanbul üyeleri birlik beraberlik fotoğrafı verdi.

Hakkı Demir Musiki Topluluğu’nun mini bir konser verdiği Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi'nin 16. Genel Kurulu önümüzdeki iki yıl boyunca yapılması planlanan projelerin istişare edilmesiyle sona erdi.

kurul3.jpeg

Genel Kurul’da oy birliğiyle ile seçilen yönetim şu isimlerden oluşuyor.

YÖNETİM KURULU ASİL LİSTE:

Mahmut Bıyıklı

Prof. Dr. Turan Koç

Prof. Dr Yusuf Dinç

Doç. Dr. Akif Çarkçı

Fatma Gülşen Koçak

İsmail Halis

Bünyamin Yılmaz

Muzaffer Doğan

İhsan Kabil

 

YÖNETİM KURULU YEDEK LİSTE:

 

Fatma Kevser Sümer

İbrahim Ethem Gören

Tayfur Kozan

Mekke Yassıkaya

Mustafa Nadir Önay

Birol Cürgül

Demirhan Kadıoğlu

Murat Açıkgöz

Dursun Ali Taşçı

Bu haber toplam 354 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim