• İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C

İstiklal Marşı Bütün Mazlum Milletlerin Marşıdır

İstiklal Marşı Bütün Mazlum Milletlerin Marşıdır
Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) İstanbul Şubesi ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğünce İstiklal Marşının 100'üncü yılı anısına düzenlenen 1. Uluslararası Şiir Şöleni’nde, çeşitli ülkelerden öğrenciler ve şairler şiir okudu.

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) İstanbul Şubesi ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğünce İstiklal Marşının 100'üncü yılı anısına düzenlenen "1. Uluslararası Şiir Şöleni"nde, çeşitli ülkelerden şairler ve öğrenciler şiir okudu."İstiklal'e Adanmış Şiirler" başlığıyla çevrim içi gerçekleştirilen etkinlik,  dijital mecralardan canlı yayınlandı.

Etkinlikte konuşan TYB İstanbul Şubesi Başkanı Mahmut Bıyıklı ise 21 Mart Dünya Şiir Günü ve İstiklal Marşı'nın 100'üncü yılı anısına gerçekleştirilen etkinliğin çok kıymetli olduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:"İstiklal Marşı ruhunun tüm dünyaya anlatılması ve aktarılmasında önemli bir program olduğunu düşünüyorum. 'İstiklal'e Adanmış Şiirler' başlığının da bir anlamı var.

 İstiklal Marşı sadece Türklerin marşı değil, ezilen, horlanan, ötekileştirilen bütün milletlerin marşıdır. Bugün burada gönül coğrafyamızdan çok sayıda kardeşimiz var. Onların dilinden İstiklal Marşı'nı dinlemek bize ayrı bir mutluluk veriyor. Medeniyet coğrafyamızın şairlerinin ve gençlerinin Mehmet Akif’i tanıması  ve İstiklal Marşımızı ezbere okuması bizi heyecanlandırdı. 

TYB İstanbul olarak 100. Yıl faaliyetlerimize sene boyunca devam edeceğiz.

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Levent Özil de  "1. Uluslararası Şiir Şöleni"nin geleneksel hale gelmesi için yola çıktıklarını belirterek, "TYB İstanbul Şubesiyle bu kapsamda çok sayıda nitelikli çalışmamız var. İnşallah her sene aynı günde geliştirerek ve daha farklı şekillerde uygulayarak kalıcı hale getirmeyi düşünüyoruz." dedi. Özil, etkinliğin farklı kültürler ve ülkelerden öğrencilerin kültürel bilinç kazanması, sanata bakış açılarının gelişmesi konusunda önemli bir çalışma olduğuna dikkati çekerek, katılan herkese teşekkür etti.

Şiir Şöleni İsiklal Marşının okunmasıyla sona erdi.

Bu haber toplam 422 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim