• İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C

İstiklal Marşı’nın 101. yıl dönümü Mamak’ta kutlandı

İstiklal Marşı’nın 101. yıl dönümü Mamak’ta kutlandı
Mamak Belediyesi, Türkiye Yazarlar Birliği ve Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma programı düzenledi.

Mamak Belediyesi Musiki Muallim Mektebi’nde gerçekleşen bağımsızlığımızın milli sembolü olan İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma etkinliğinde; Mehmet Âkif Araştırmaları Merkezi Başkanı D. Mehmet Doğan, TYB Genel Başkanı ve Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Kâzım Arıcan, Yazar-TYB eski Genel Başkanı Dr. Nazif Öztürk ve Şair-Eleştirmen Osman Özbahçe öncülüğünde milli şair Mehmet Âkif Ersoy’un hayatı ve eserleri konu alındı.

Programın sonunda, liseler arası “Mehmet Âkif Ersoy’un hayatı ve eserleri” konulu kompozisyon yarışmasında ve  İstiklal Marşı’nı en güzel okuma yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerini Mamak Kaymakamı Ali Sırmalı ve Mamak Belediye Başkanı Murat Köse takdim etti. Programa Mamak Kaymakamı Ali Sırmalı, Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özel, AK Parti Mamak İlçe Başkanı Erhan Sarıgöl ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“Her dizesinde cesaret, kahramanlık ve milli mücadele ruhu var”

Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’un kaleme aldığı İstiklal Marşı’nın; kadın erkek, genç yaşlı top yekûn, milletin kurtuluş destanını ölümsüzleştiren seçkin bir eser olduğunu kaydeden Mamak Kaymakamı Ali Sırmalı, “Her dizesinde cesaret, kahramanlık ve milli mücadele ruhu taşıyan İstiklal Marşımızın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 101. yıl dönümünü gururla kutluyorum.” dedi.

Devamı: https://anahaber.tv/gundem/istiklal-marsinin-101-yil-donumu-mamakta-kutlandi/15654/

Bu haber toplam 488 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim