• İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C

İstiklâl Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Âkif’i Anma Programı

İstiklâl Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Âkif’i Anma Programı
12 Mart İstiklâl Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Âkif Ersoy'u Anma Günü kapsamında Türkiye Yazarlar Birliği, Mamak Belediyesi ve Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün iş birliği ile bir dizi program düzenlenecek.

12 Mart 2022 Cumartesi günü Mamak Belediyesi’nin Demirlibahçe’deki Mûsikî Muallim Mektebi salonunda gerçekleşecek program 16.00’da başlayacak.

Mamak Belediyesi Mehter Takımı'nın gösterisi ile başlayacak anma programında Millî şairimiz Mehmet Âkif Ersoy’un hayatı, eserleri ve İstiklal Marşımızın TBMM de kabul edilmesinin konu edileceği panelde; Mehmet Âkif Araştırmaları Merkezi Başkanı D. Mehmet Doğan, TYB Genel Başkanı ve Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Kâzım Arıcan, Yazar-TYB eski Genel Başkanı Dr. Nazif Öztürk ve Şair-Eleştirmen Osman Özbahçe konuşacaklar.

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, TYB Yönetim Kurulu Üyeleri, yazarlar, şairler, öğrenciler, öğretmenler, vatandaşlar ve öğrenci ailelerinin katılacağı anma programında; Liseler arası “Mehmet Âkif Ersoy’un hayatı ve eserleri” konulu kompozisyon yarışmasının birincisine ve ilkokul öğrencileri arasında yapılan   10 kıta İstiklâl Marşı’nı en güzel okuma birincisinin ödülleri de verilecek.

Anma programının sonunda tüm katılımcılar, Mehmet Âkif'in  bir dönem yaşadığı ve İstiklâl Marşı'nı yazdığı Taceddin Dergâhı'nı ziyaret ederek dua okuyacaklar.

Bu haber toplam 1004 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim