• İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

İtibar, 59. sayısı olan Ağustos sayısında 15 Temmuz bağımsızlık direnişini selamlıyor!

İtibar, 59. sayısı olan Ağustos sayısında 15 Temmuz bağımsızlık direnişini selamlıyor!
İtibar Ağustos sayısında, Türkiye’nin istiklal mücadelesinin darbecilere karşı verildiği 15 Temmuz gecesini dosya konusu olarak belirledi. - See more at: http://www.kulturgundemi.com/edebiyat/itibar-dergisinin-agustos-sayisi-cikti-haber-28978#sthash.owegx

İtibar, 59. sayısı olan Ağustos sayısında 15 Temmuz bağımsızlık direnişini selamlıyor! O gece darbecilere karşı sokağa çıkan yazarlar, yaşananları kaleme alıp tarihe kayıt düştüler. 15 Temmuz için çok özel bir dosya hazırlayan İtibar, arşivlik bir sayı ile okurunun karşısında.

 

İbrahim Tenekeci’nin yönetimindeki İtibar, usta çizer Hasan Aycın’ın çizgilerini yayınlamaya devam ediyor. Bu özel sayıya şiirlerle başlayan dergi, Hüseyin Atlansoy’un “Mısmıl İstatistik” isimli eseriyle sayfalarını açıyor. Said Yavuz’un “Üzülmekten Gelirken”, Erdal Çakır’ın “Bir Yanım Kalp Ağrısı Bir Yanım Oralı Değil” ve Ömer Yalçınova’nın “Tel Örgü” başlıklı şiirleriyle devam ediyor. Bu sayının diğer şairleri ise Fatih ZorluEmel ÖzkanSeyyid EnsarTuba KaplanNurettin Durman ve Mustafa Akar.

İtibar, Ağustos sayısında da değerli öykülere yer veriyor. Aykut Ertuğrul’un “Yüzyıldan Son Çıkış”, Handan Acar Yıldız’ın “Dinmeyen İyilik”, Selma Aksoy Türköz’ün “Tematik Bir Resim” ve Mustafa Çiftci’nin “Sürmeli Kırık” öyküleri okuyucularını bekliyor.

Devamı için: http://www.kulturgundemi.com/edebiyat/itibar-dergisinin-agustos-sayisi-cikti-haber-28978#sthash.owegxB5b.dpuf

Bu haber toplam 1109 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim