• İstanbul 18 °C
  • Ankara 19 °C

İtibar'ın Mart Sayısı Çıktı

İtibar'ın Mart Sayısı Çıktı
İtibar, yeni sayısında zengin bir içerikle okurlarına merhaba diyor. İtibar 54. sayısında Prof. Dr. Ali Şükrü Çoruk ve Prof. Dr. Bedri Gencer ile yapılaniki önemli söyleşiye birden yer veriyor.

Genel Yayın Yönetmenliğini İbrahim Tenekeci’nin, Yayın Editörlüğünü Ali Görkem Userin’in yaptığı, aylık olarak çıkan İtibarın Mart sayısını, usta çizer Hasan Aycın’ın bir çizgisi açıyor. Derginin şiir sayfaları ise Cevdet Karal’ın “Dönen At”, Ahmet Murat’ın “Uyku Soruları”, Cafer Keklikçi’nin “Hayat Gidiyor” ve Mustafa Akar’ın “Senin Olan Bir Şeyler” isimli şiirleriyle devam ediyor.

Bu sayının diğer şairleri ise Erdal Çakır, Fatma Şengül Süzer, Nurettin Durman, Adem Turan, Ali Sali, Durmuş Ongun, Sadık Koç, İbrahim Gökburun, Seyyid Ensar, Ali Oturaklı, Kenan Yusuf Taşkın, Gökhan Ergür ve Cevat Akkanat. Bu sayının arka kapağındaki şiir ise Cengizhan Konuş’aait.                                                 

Derginin Mart sayısının öykü sayfalarında Necip Tosun’un “Şehrin Sesleri”, Cemal Şakar’ın “Tohum”, Yıldız Ramazanoğlu’nun “Annemin Arkadaşları”, Yunus Emre Özsaray’ın “Mecnun’un Yok Oluşu”, Betül Nurata’nın “Bu Karanlıkta Fatih’te Ne İşim Var?”, Hüseyin Sefa Ak’ın “Ben Dolmuş” ve Esra Erman’ın “Asla Geri Dönme” öyküleri bulunuyor.

Prof. Dr. Ali Şükrü Çoruk ve Prof. Dr. Bedri Gencer söyleşileri

İtibar’ın Mart sayısında, iki önemli söyleşi birden yer alıyor. Samed Karataş, Prof.Dr. Ali Şükrü Çoruk ile konuştu. Çoruk: “Milli Mücadele’nin değerini iyi bilmemiz gerekiyor.” diyor.

Tuba Kaplan ise Prof. Dr. Bedri Gencer ile derinlikli bir söyleşi gerçekleştirmiş. Gencer, sünnet ile kültür arasında müslümanları tarif ediyor. Son sayılarda yazıları beğenilerek takip edilen Mustafa Çiftci, Dede Gölgesi-2 ile yazılarına devam ediyor. Hemen arkasından Kemal Sayar’ın “Hınç, Öfke ve Affediş” başlıklı yazısı geliyor.

Devamı için: http://kulturgundemi.com/edebiyat/itibarin-mart-sayisi-cikti-haber-25893

Bu haber toplam 1026 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim