• İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C

Ivi Ilyadis, TYB Sakarya'da Kitabını Anlattı

Ivi Ilyadis, TYB Sakarya'da Kitabını Anlattı
Dedesi Hacı Ilia Usta'nın Adapazarı’na 110 yıl önce su çarkı yapıp bağışladığı Rum kökenli yazar Ivi Ilyadis, TYB Sakarya Şubesince düzenlenen aylık söyleşi ve imza gününde kitabı 'Uzaktaki Yakın; Istanbul'u anlattı.

İstanbul Taksim'de doğup büyüyen ve 40 yıldır çocuklarıyla Atına'da yaşayan 68 yaşındaki yazar Ivi İlyadis, kitabında çocukluğundan bu yana yaşadıklarını ve İstanbul özlemini dile getirdiğini söyledi. Romancı M. Furkan Özren'in yönettiği ve çok sayıda izleyicinin ilgiyle takip ettiği kitap söyleşisinde yazar Ilyadis, çocukluğunun geçtiği  1960 ve 70'lerin Istanbul'unda bir Türk mahallesinde kardeşçe  yaşadıklarını, en yakın oyun arkadaşının ise Adile Naşit'in hasta oğlu Ahmet olduğunu, sokağın çocuklarıyla Atatürk'ü eşi Latife Hanımın köşkünün bahçesinde sık sık saklambaç oynayarak büyüdüklerinden söz etti. İlyadis, babası Kriton İlyadis'in de Yeşilçam'da 133 filmin görüntü yonetmenligi yapan ve 10 ödülü bulunan  bir sinema ustası oldugundan bahsetti.

Ivi ilyadis, dedesi Ilia Ustanın çocuklarına ve torunlarına, 'unutmayın, biz Adapazarlıyız. Bunu hiç aklınızdan çıkartmayın. Adapazarı'nı çok sevin, şehri  ve eserimi sık sık ziyaret edin, bağlarınızı sakın kopartmayın' şeklinde vasiyeti bulunduğunu, bir sonraki kitabında ise ağırlıklı olarak Adapazarı’nı anlatacağını söyledi. Söyleşi sonrası yazar ilyadisz hemşerilerine kitaplarını imzaladı.

whatsapp-image-2022-12-15-at-02.08.39.jpegwhatsapp-image-2022-12-15-at-02.08.53.jpeg

Bu haber toplam 329 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim