• İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C

Jeoloji Yüksek Mühendisi Ayan: Deprem Kaderdir

Jeoloji Yüksek Mühendisi Ayan: Deprem Kaderdir
Türkiye Yazarlar Birliği Erzincan Şubesi'nin programında konuşan Jeoloji Yüksek Mühendisi ve Şair Selahattin Ayan, 13 mart 1992 depreminin yıldönümünde konuştu.

"Deprem kuşağında bulunan ülkemiz ve şehrimiz için değil, bütün dünya için deprem kaçınılmazdır. 70 kilometre derinliğe kadar  değişik kalınlıklardaki yer kabuğu adeta bir canlı organizma gibi hareket halindedir. Bu hareket devam ettiği müddetçe  deprem insanlık için kaderdir. Kıtalar sürekli olarak birbirini itmekte ve  kara parçaları değişik yönlere doğru hareket etmektedir." şeklinde konuştu.

Erzincan Valiliği, Erzincan Belediyesi ve Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi ile Türkiye Yazarlar Birliği Erzincan Şubesi'nin ortaklaşa olarak Diyanet Gençlik Merkezinde düzenlenen programında konuşan Selahattin Ayan, Kıtaların hareketi ile bir levha sınırı olan KAF Erzincan 'da iki yeni fayın daha gelişmesine yol açmış ve birbirine zıt yönde hareket eden bu faylar Erzincan Ovasinı oluşturduğunu, jeolojik araştırma ve zemin etüdlerinden bu oluşumun anlaşıldığını söyledi.

Erzincan civarında beklenen depremler ile ilgili de açıklamalarda bulunan Selahattin Ayan " Mutu ile Bingöl Yedisu arasındaki fay hattının kırılmadığını, bu bölgede bir depremin beklendiğini sölyledi.  Erzincan'daki yapılaşmanın Türkiye'nin her bölgesinden daha iyi olduğunu, şehrimizin 1992 depreminden sonrasındaki yapılaşmasının  önemli ölçüde iyileştiğini de sözlerine ekledi.

Selahattin Ayan görsellerle desteklediği konuşmasının son bölümünde  kendisine sorular soruları cevaplandırdı.

Programın sonunda konuşan Afet ve Acil Yardım Kurumu İl Müdürü Kadir Çelik  Afetlerle ilgili  tecrübelerini paylaştı ve Afat tarafından telefonlara indiriler bir uygulama ile  bir deprem sonrasında  kişinin bulunduğu yerin bir nokta hassasiyeti ile  tesbit edilebilodiğini ve bu uygulamanın indirilmesini istedi.

Programın Sonunda  Erzincan Valisi Mehmet Makas ve Türkiye Yazarlar Birliği Başkanı Halil İbrahim Özdemir tarafıandan imzalanan teşekkür belgesini Selahattin Ayan'a takdim ettiler.

977643b6521e4b089d81ed6405b4b626.jpg

abedab4d7416446ba9919bbf6c1a5796.jpg

erx2.jpg

erz1.jpg

Bu haber toplam 673 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim