• İstanbul 17 °C
  • Ankara 23 °C

Kadın Dergisi ve TYB İstanbul’dan Özel Program

Kadın Dergisi ve TYB İstanbul’dan Özel Program
Bilimevi Kadın dergisi ve TYB İstanbul işbirliği ile “Kadın’ın Gündemi” başlıklı bir panel gerçekleşecek.
Derginin 5. sayısının gündemi olan “Güzellik ve Estetik” konusunun alanlarında uzman kişilerce konuşulacağı buluşma, 28 Nisan Cumartesi saat 14.00’te gerçekleşecek.
Kadın dergisinin son sayısının dosya konusu “Güzellik ve Estetik”, Bilimevi Basın Yayın ve TYB İstanbul Şubesi işbirliğiyle gerçekleştirilecek bir panelde tartışılacak. Araştırmacı ve siyasetçi Halide İncekara, sosyolog Nurhayat Kızılkan, gazeteci-yazar Halime Kökçe, ilahiyatçı Nevin Meriç ile plastik rekonstrüktif ve estetik cerrahi uzmanı Azize Dede Kılıç’ın konuşmacı olarak katılacağı ve moderatörlüğünü Kadın Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Kübra Sönmezışık’ın yapacağı panel, “Kadın’ın Gündemi” etkinliğinin ilk ayağı olacak.
 
Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) İstanbul Şubesi’nde (Sultanahmet) 28 Nisan Cumartesi günü düzenlenecek panelin programı akışı şöyle:
 
13:30 - Kokteyl - İkram
 
14:00 - Açılış Konuşmaları / Panel
 
17:00 - Kapanış
 
 
 
Kadın / Güzellik ve Estetik
 
Kadın dergisinin Nisan-Mayıs-Haziran 2018 tarihli 5. sayısı, “Güzellik ve Estetik” dosyasıyla çıktı. Dergi bu sayıda güzellik ve estetik salgınını tartışmaya açıyor ve bedene müdahale konusunu sosyolojik, psikolojik, felsefe ve din disiplini çerçevesinde sorguluyor.
 
Dosya, estetik ameliyatlarının tarihinden tarihteki güzelleşme ritüellerine, edebiyattaki güzellik kavramından tasavvuftaki güzelliğe, bilimden sanata pek çok konu başlığına yer verirken; güzelliği ten rengine indirgeyen “beyaz güzeldir” bakışını irdeliyor ve "dinde estetik var mıdır, estetik etiği nedir, insanlar hangi psikolojiyle estetik yaptırır, altın oran güzel midir?.." gibi pek çok soruya da cevap arıyor.
bilimevi_kadin_panel.jpg
Bu haber toplam 1630 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim