• İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C

Kadriye Macit İle ❝Son Sınıf❞ Üzerine Bir Konuşma

Kadriye Macit İle ❝Son Sınıf❞ Üzerine Bir Konuşma

Kadriye Macit ile Nemesis Kitap etiketiyle okurla buluşan ilk romanı "Son Sınıf" hakkında konuştuk.

S.1. İlk romanınız "Son Sınıf" geçtiğimiz günlerde okurla buluştu. Sizi bu romanınızla ilk kez tanıyacak okurları düşünecek olursak, edebiyatla ve özelinde romanla ilişkiniz nasıl başladı, nasıl gelişti ve bugünlere nasıl geldiniz?

Kitap okuyarak kitap yazmaya başladım diyebilirim. Lisede harika bir edebiyat öğretmenim vardı ve bize sürekli kitap okuma ödevleri verir, derslerde kitaplar hakkında konuşarak farklı bakış açıları kazandırırdı. Onun sayesinde kitap okuma alışkanlığı kazanarak romanların büyülü dünyasına da adım atmış oldum. Şu anda da bunu devam ettiriyorum, her türlü kitabı okumayı çok seviyorum. Aslında ilk yazdığım yazılar direk roman değildi, şiirler ve denemelerdi. Çok fazla karaladığım şiir ve deneme yazıları mevcuttur. Didem Madak, Nurullah Genç, Tezer Özlü ve Nilgün Marmara gibi kendi nezdimde gözde şair ve yazarları okumak bana birçok kere ilham vermiştir. Roman yazma serüvenim ise okuduğum kitaplarda, neden yazar bu şekilde ilerletmedi veya karakter bunu yapmayabilirdi gibi çok fazla eleştiride bulunurken "O zaman, ben kendi hayal dünyamda istediğim gibi olayları şekillendirebilirim" aydınlanmasını yaşamamla beraber başladı. Yazdığım ilk roman Son Sınıf değildi, Lise Günlüğü isimli bir romandı. Yazdıklarımı ise internette paylaşarak okurlarla buluşturuyordum. Böylece onların fikirlerini alarak nasıl ilerlemem gerektiğini öğrenebiliyordum. Şu anda da devam ediyorum paylaşmaya ve daima öğrenmeye. Son Sınıf ise benim için yeri çok özel ve basılmış ilk romanımdır. Onun okuyucularla basılı şekilde buluşması en büyük hayallerimden biriydi. Bunun için çok mutluyum.

Devamı: https://www.kitaphaber.com.tr/kadriye-macit-ile-son-sinif-uzerine-bir-konusma-k5907.html

Bu haber toplam 172 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim