• İstanbul 16 °C
  • Ankara 15 °C

Kahve Kokulu Hikâyeler

Kahve Kokulu Hikâyeler

Elif DURSUN (12 yaşında) yazdı...

Annemin önerisiyle bir kitap okudum. Adı: Kahve Sohbetleri. Nalan Aşkın'ın kaleminden bir eser. Kitabı elime ilk aldığımda kapağındaki kahve fincanı dikkatimi çekti. O an bana sıcak bir kahve ile bir solukta okunabilecek bir kitap gibi geldi. Çünkü ben bir kahveseverim. Kitabı okumaya başlayınca tahminimin doğruluğunu görmek beni mutlu etti.

Kitabın anlatımı o kadar akıcıydı ki bittiğini anlamıyordunuz. İçindeki 13 kısa hikâye ile yazarın hayatından alıntıların bulunduğu bir eser Kahve Sohbetleri. Ayrıca hikâyelerin içinde atasözlerine ve deyimlere sıklıkla yer verilmiş. Kitabı okurken çok sayıda bilmediğim atasözü ve deyim öğrendim. Bu kitabın bana en büyük kazanımı bu oldu. Örneğin; " iyilik yap denize at; balık bilmezse Halik bilir", " Çağrılmayan yere çörekçiyle börekçi gider.", " Dut yaprağı açtı mı soyun; döktü mü giyin", " üç buçuk atmak", "etekleri zil çalmak" gibi atasözü ve deyimleri bu kitap sayesinde öğrendim.

İlk olarak benim kitaptaki en sevdiğim hikâye olan "Sessizlik Neşenin Müjdecisiymiş" olduğunu söylemeliyim. Hikâyenin adı olan cümlenin Shakespeare'e ait olduğunu öğrendim. Hikayeden kısaca söz edeyim. Karakterimiz ortaokulda hentbol takımına seçiliyor ve takımıyla birlikte maça gidiyor. Karakterimizin takımı tüm karşılaşmalarda yenilgiye uğruyor O sırada gazetecilik yapan bir genç yanlarına geliyor ve "Kaynarca takımısınız değil mi?" diye soruyor. Kızlar "evet" diyor ve genç adamın derdinin Aydanur adlı kıza yazdığı mektubunu ulaştırmak konusunda onlardan yardım istediğini öğreniyorlar. Asıl hikâye de zaten buradan sonra başlıyor. Elbette hikâyenin hepsini anlatacak değilim. Bundan sonrasını kitabı alıp okuduktan sonra öğrenebilirsiniz.

Devamı: https://www.kitaphaber.com.tr/kahve-kokulu-hikayeler-k6036.html

Bu haber toplam 191 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim