• İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

Karabağ'ın kadın gazileri TYB Erzurum Şubesi'nin konuğu oldu

Karabağ'ın kadın gazileri TYB Erzurum Şubesi'nin konuğu oldu
İki dövlət bir millət (Türkiye/Azerbaycan) kardeşliğine bağlı olarak Bakü'den gelen misafirleri Palandöken Gençlik Merkezi'nde ağırladı.

Türkiye Yazarlar Birliği Erzurum Şubesi farkındalıklarla etkinliklerine devam ediyor.

İki dövlət bir millət (Türkiye/Azerbaycan) kardeşliğine bağlı olarak Bakü'den gelen misafirleri Palandöken Gençlik Merkezi'nde ağırladı.

Karabağ gazisi Savaş Kadınlarının Sosyal Yardım Kamu Birliği Başkanı Rada Abbas , Karabağ gazisi ve Başkan yardımcısı Gulperi Serkerova, işadamı  Eldar Samed , Azerbaycan ses sanatçısı Aygün Rehimli Akbaba , İletişim Fakültesi yüksek lisans öğrencisi ve bireysel yönetmen Perviz Ahmet 'in katılmış oldukları etkinlikte Azerbaycan Edebiyatından Türkiye Edebiyatına, şiirlerden türkülere, politikadan jeopolitik duruma kadar birçok konu ele alındı.

 

TYB Erzurum Şubesi Kadın Kolları Birimi tarafından hazırlanan sohbet toplantısında Karabağ gazisi Savaş Kadınlarının Sosyal Yardım Kamu Birliği Başkanı Rada Abbas, Karabağ'ın son yıllarda geçirdiği süreci, Ermenilerin elinden nasıl kurtarıldığını ayrıntıları ile anlatarak kardeş ülke Türkiye'nin varlığının kendilerine güç verdiğini dile getirdi.

Azerbaycan ses sanatçısı Aygün Rehimli Akbaba'nın seslendirdiği "Çırpınırdı Karadeniz" ile duygulu anların yaşandığı programda işadamı Eldar Samed savaş sonrası yaşanan sosyolojik dönüşümü anlattı.

haber.jpg

Bu haber toplam 216 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim