• İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C

Karatay ,12. Mevlana Şiir Şöleni’ne ev sahipliği yaptı

Karatay ,12. Mevlana Şiir Şöleni’ne ev sahipliği yaptı
Karatay Belediyesi ve Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Konya Şubesi’nin birlikte organize ettiği “12. Mevlana Şiir Şöleni ve Şiir Atölyesi” programı gerçekleştirildi.

Karatay Belediyesi ve Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Konya Şubesi’nin birlikte organize ettiği “12. Mevlana Şiir Şöleni ve Şiir Atölyesi” programı gerçekleştirildi. Konyalı sanatseverlerin şiire ve sanata doyduğu programda konuşan Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Konya Şube Başkanı Ahmet Köseoğlu, Konya’nın bir şiir şehri olduğuna vurgu yaparak bu anlamda Mevlana Şiir Şöleni’nin Konya için çok önemli olduğunu aktardı. TYB Onursal Başkanı Mehmet Doğan, “Geçmişini yaşatmayan, gelecekte asla güçlü olamaz” derken; TYB Genel Başkanı Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, Mevlana Şiir Şölenleri’nin mimarlarını arif gönüllüler olarak gördüklerinin altını çizdi. Konya İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdüssettar Yarar, Hz. Mevlana’yı Anma Etkinlikleri’ni Türkiye’nin en eski kültürel faaliyet olarak tanımlarken; Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, “Şiir medeniyetlerin inşasında bir tuğla taşıdır” diyerek, Karatay Belediyesi olarak kültürü ve sanatı desteklemeye devam edeceklerini söyledi. AK Parti Konya Milletvekilleri Ahmet Sorgun ve Hacı Ahmet Özdemir de Mevlana Şiir Şölenleri’nin düzenlenmesinde emeği bulunan herkesi kutladı.

 

Karatay Belediyesi ve Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Konya Şubesi’nin birlikte organize ettiği 12. Mevlana Şiir Şöleni ve Şiir Atölyesi gerçekleştirildi.

12. MEVLANA ŞİİR ŞÖLENİ, ŞİİR ATÖLYESİ İLE BAŞLADI

Konya’da artık gelenekselleşen ve bu yıl 12’ncisi yapılan Mevlana Şiir Şöleni, saat 10:00 ve 17.00 saatleri arasında Konya İl Halk Kütüphanesi ile Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi’nde gerçekleştirilen Şiir Atölyeleriyle başladı.

Şiir Atölyelerine katılan şairler ve yazarlar; “Genç Şiir”, “Genç Şiirin Dijital Kültürle İmtihanı”, “Şiir-Sanat İlişkisi ile Yeni Gelişmeler” ve “Şiir Kitaplarının Yayını Meselesi” başlıklarını ayrıntılarıyla konuşup sanatseverlerle daha birçok hususu ele aldı.

Devamı:https://www.yenihaberden.com/karatay-12-mevlana-siir-solenine-ev-sahipligi-yapti-1744838h.htm

Tamamını izlemek için: https://www.youtube.com/watch?v=XRl_2hvhX0M

Bu haber toplam 508 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim