• İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Kendini bilmez bir edebiyat antagonistinin karalamaları

Kendini bilmez bir edebiyat antagonistinin karalamaları
Bu yazıda her türden yazmaya çalışacağım. Tıpkı Japon edebiyatının eski türlerinden zuihitsu gibi.

Japon edebiyatı vs Arap edebiyatı… Bu ikisi hakkında bir karşılaştırma yapmak lazım, güzel olur. Japon edebiyatı dediğimiz şey nedir, Arap edebiyatı dediğimiz şey nedir? İkisi de Doğu’nun önemli merkezlerindendir. Birisi Ortadoğu iken diğeri Uzakdoğu. Gerçi bu kavramlar da Batı elinden çıkmadır ama neyse.

Otobüslerde sık görüyorum. Yürümeyi öğrenen çocuklar, bebek arabasında gezdiriliyor. Haddim değil ama bence bu çok sakat bir durum. İlerde problemlere yol açabilir. Şahsi kanaatim, çocuk yürümeyi öğrendikten sonra bebek arabası kaldırılmalı.

Dr. Strange güzel ama eksik bir film. Kevin Feige’in başında olduğu Marvel Sinematik Evreninin son projesi. Marvel Sinematik Evreninden bahsedecek olursak, güzel ama amacından iyice sapmaya başladı. İlk olarak Ironman ile başladı. Sonra kendini baya bir geliştirdi. Her ne kadar bu proje sinemayı bayağılaştırıyor ve ucuzlaştırılıyor diye karşı çıkılsa da bence eleştiriler gereğinden fazla abartılıyor. Sinemaya artık yozlaşmış olsa da hem maddi olarak getirisi var hem de sinemayı, yeni çağı gelene kadar ayakta tutuyor. Ve benim inancım şu ki sinemanın eski şöhretinden daha fazla parlayacağı günler gelecek. Marvel Sinematik Evreninin yozlaşmış bir tarafına değinecek olursak daha fazla para kazanabilmek için LGBT unsurlarına yer vermesi. Bu, Dr. Strange’de de maalesef ki göze çarpıyor. Chavez’in anneleri olayı misal. Çok sakat ve mide bulandırıcı bir durum. Artı hikâyeye bir katkısı yok. Ve Chavez’in evlatlık olduğu gerçeği var. Yani asıl ailesi bilinmiyor. Buna rağmen biyoloji kurallarını ters yüz ediyorlar hiç utanmadan. Artık çivisini çıkardılar projenin. İllüminati kısmı da oldukça kötü işlenmiş. Çok zayıf gösterilmişler. Ama Dr. Strange’in gelişimi güzeldi. Geleneklere ilk karşı çıkıp sonra uyması güzel bir detaydı. 

Devamı: https://www.dunyabizim.com/mercek-alti/kendini-bilmez-bir-edebiyat-antagonistinin-karalamalari-h49167.html

Bu haber toplam 153 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim