• İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C

Kezban Eldemir Gültepe: Allah Şair ve Yazarlara Üçüncü Bir Göz Veriyor

Kezban Eldemir Gültepe: Allah Şair ve Yazarlara Üçüncü Bir Göz Veriyor
Türkiye Yazarlar Birliği Ankara Şubesi tarafından düzenlenen ve Dr. Şemsettin Kuzeci tarafından yönetilen ‘Yazarlar konuşuyor’ programının konuğu yazar Kezban Eldemir Gültepe oldu.

İnstagram üzerinden canlı olarak 12 Eylül 2020 tarihinde saat 21.00 yayınlanan programda yazar Kezban Aldemir Gülpete,  program yöneticisi  Dr. Şemsettin Kuzeci’nin sorularını cevapladı.

TYB Ankara Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi yazar Kezban Eldemir Gülpete, sözlerini şehitlere ve koronovirüste hayatını kaybedenlere rahmet, gazilere ve hastalara ise şifa dileyerek başladı.

Şair ve yazarlara doğuştan özel yeteneklerin verildiğini  söyleyen yazar Kezban Eldemir Gültepe, “Allah şair ve yazarlara doğuştan üçüncü bir göz veriyor. Duyuşları, gözlemleri farklı oluyor. Edebiyatla ilgili teorik bilgim yok, olmadı. Ancak pratik olarak çocukluğumdan beri edebiyata ilgim var. Çocukken bulduğum her yazıyı okurdum. Özellikle Yunus Emre’yi çok okurdum. Yazmaya yönlendiren rol modelim diyebilirim. Bulduğum her boş kağıda yazılar yazıyordum. 13 yaşında evlendim. Güncel bir kavramla küçük gelinim. 14 yaşında çocuğum oldu. Çocuklarımı büyütünce yeniden yazmaya başladım ” dedi

Kadın yazar erkek yazar ayrımını doğru bulmadığını belirten Kezban Eldemir Gültepe “Kadın yazar bir ana, bir iş kadını, bir çalışan gibi çok yönlü olmak durumunda. Kadın ve erkek diye ayırt etmiyorum. Erkek yazardan ne bekleniyorsa kadın yazardan da o beklenmelidir.  Ben sadece kendime zaman ayırıyorum.” şeklinde konuştu.

Hayatın içinden şiirler yazdığını, bunların içinde aşk şiirleri de bulunduğunu söyleyen şair-yazar Kezban Eldemir Gülpete, “ Şiirlerimin içinde aşk şiirleri de var. Bu şiirlerimi yazarken üzerimde herhangi bir baskı hissetmedim, içimden geldiği gibi yazdım. 27 Şubat 2020 tarihinde oğlum İdlip’te şehit düştü. O tarihten sonra daha çok şehit oğluma şiirler yazdım. Şiirlerimde şehit annelerinin duygularını dile getirdim.” ifadelerini kullandı. Şair-yazar Kezban Eldemir Gültepe, programın akışı içinde insan yaşamından kesitler sunan ‘Kunuşan Rüzgarsa Fısıldayan Yağmur’ şiir kitabından ‘O kadın benim’ başlıklı bir şiirini okudu. Daha sonrada bir şehit annesi olarak hem kendisinin hem de diğer şehit annelerinin duygularını paylaşan son şiirlerinden ‘şehit annesi’ adlı şiirini okudu.

Şiir kitabı dışında, Kısık Ateşte ismiyle bir deneme, Büyülü Küpeler ve Sihirli Kızlar ismiyle iki romanının bulunduğunu belirten Kezban Eldemir Gültepe, Beyaz Mucize adlı eserini önümüzdeki dönem tamamlayacağını bildirdi. Romanda kötü örneklerin gençleri olumsuz etkilediğini düşündüğünü, bunun için romanlarında olayları olumlu sonuçlandırdığı belirten Kezban Eldemir Gültepe, yatağa bağlı, görmeyen, duymayan çocuğu anlattığı Sihirli Kızlar Çetesi kitabının çok beğenildiğini, okullardan konferans teklifleri aldığını, pandemi sonrası gençlerle söyleyişiler gerçekleştireceğini duyurdu.

 50’ye yakın şiirini bestelediğini anlatan Kezban Eldemir Gültepe, güftesi kendisine ait olan ‘Küçük Gelinler’ şarkısını canlı yayında söyledi.

Programın sonunda genç yazarlara seslenen şair-yazar Kezban Eldemir Gültepe, şunları söyledi: “İnternet ve televizyon insan hayatının kalitesini düşürüyor. Gençler internet ve televizyona ayırdıkları zamanı kitap okumaya ve yazmaya ayırsınlar.  Kelime dağarcıkları gelişir, Okudukça  ve yazdıkça insan kendini geliştiriyor. Okumak ve yazmak insandan cehaleti alıyor. Bizim için kitap kıymetliydi, altın değerindeydi. İmkanımız yoktu. Biz kitapları kütüphanelerden temin ederdik. Bugün kitap temin etmek, kitaba ulaşmak kolay. Gençlerimiz bu fırsatları değerlendirsin”

Program yöneticisi Dr. Şemsettin Kuzeci’nin “Yazarlar Konuşuyor” programının her hafta devam edeceğini hatırlatması ile program sona erdi.

Bu haber toplam 1284 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim