• İstanbul 20 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 27 °C
  • Konya 23 °C
  • Sakarya 22 °C
  • Şanlıurfa 33 °C
  • Trabzon 21 °C
  • Gaziantep 29 °C
  • Bolu 20 °C
  • Bursa 25 °C

Köksal’ın “İz Bırakan Denetim Elemanları” kitabı çıktı

Köksal’ın “İz Bırakan Denetim Elemanları” kitabı çıktı
Araştırmacı yazar Fazlı Köksal’ın uzun süredir üzerinde çalıştığı ve merakla beklenilen “İz Bırakan Denetim Elemanları” kitabı Akıl Fikir Yayınları arasından çıktı.

“Posta ve Telekomünikasyon Tarihinden Portreler”, “Meyve Tadında Romanlar”, “Teftiş Yalnızlığı 1-2” ve “Tarihin Puslu Aynasından”  kitaplarının müellifi Köksal, PTT ve Telekom personelinin anılarından oluşan "Artık Telgrafın Tellerine Kuşlar Konmuyor" ile "Ziya Şakir'in Edirne Savunması Anıları" isimli kitapları yayına hazırlamıştı.

“İz Bırakan Denetim Elemanları” kitabını 1830’lardan bu yana, görevini denetim elemanına yakışır objektiflik ve dürüstlükle yapan, çalışırken, kamu çıkarı yanında kul hakkını da gözeten, çalışanlara örnek olan, namuslu, fedakar, erdemli denetim elemanlarına armağan ettiğini belirten Köksal, farklı kurum ve sektörlerden seçilmiş, alanlarında uzmanlaşmış denetim elemanlarının mesleki deneyimlerinin yanı sıra çalışma hayatlarına  dair önemli bilgiler veriyor.

Köksal'ın titiz araştırmaları sonucunda kaleme aldığı bu eserde siyasetçi, bürokrat, edebiyatçı, sivil toplum kuruluşu yöneticisi, müzik insanı başta olmak üzere farklı meslekleri icra edenler olarak tanıdıklarımızın aslında birer denetim elemanı olarak yetiştikleri ve farklı kurum ve kuruluşlarda görev yaptıklarını büyük bir hayretle öğreniyoruz.

Eserde edebiyat dünyasında yer alan denetim elemanları arasında Ahmet Hamdi Tanpınar, Cahit Külebi, Fazıl Hüsnü Dağlarca, Mehmet Akif Ersoy, Necip Tosun, Mustafa Aydoğdu, Sezai Karakoç gibi Türk edebiyatına büyük katkılar sağlamış olan ünlü şahsiyetler de  bulunuyor.

Kitabın tanıtım metninde şu ifadelere yer veriliyor:

“Denetim elemanları: Seyahat eder, ülkeyi dolaşırlar. Bu süreçte hep yalnızdırlar. Görevleri gereği iyi bir gözlemci olmak zorundadırlar.  Ayrıca, Türkçeye hâkim olmaları, düşüncelerini akıcı bir Türkçe ile doğru bir şekilde ifade etmeleri gerekir.

Denetim elemanları görevleri sırasında gördükleri ile yetinmezler, sorarlar, sorgularlar gerçeği, doğruyu bulmaya çalışırlar.

Görevleri sırasında kamu düzeninde gördükleri tespit ettikleri yanlışları, çarpıklıkları raporlarında dile getiren denetim elemanları raporlarındaki eleştiriler yönetim tarafından dikkate alınmadıkça görevlerinin yanlışları düzeltme konusunda yetersiz kaldığını, kamu düzenindeki çarpıklıkların ancak siyasetle düzelebileceğine inanmaya başlarlar. Bu nedenle siyasete ilgi duyarlar.

Tüm bu özellikler denetim elemanlarının, edebiyatta, bürokraside siyasette, sanatta başarılı olmalarına yol açar.

Yaklaşık yirmi yıl sürdürülen  bir çalışmanın ürünü olan “İz Bırakan Denetim Elemanları”nda edebiyat, siyaset, sanat, bilim, sivil toplum gibi mesleklerinin dışındaki alanlarda iz bırakan 32 farklı denetim biriminde görev yapmış  300 civarında farklı ünvandaki denetim elemanının (müfettiş, denetçi, kontrolör, hesap uzmanı vb) öz geçmişi, hayat hikâyesi yanında eserlerinden, konuşmalarından, haklarında söylenenlerden alıntılar bulacaksınız…”

İz Bırakan Denetim Elemanları / Fazlı Köksal  / Akıl Fikir Yayınları / Yayın Tarihi: 02.06.2025 / ISBN: 9786256246751/ Sayfa Sayısı: 310

Mahmut Erdemir

Bu haber toplam 939 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim