• İstanbul 16 °C
  • Ankara 15 °C

Konya'da 13. Mevlana Şiir Şöleni! İlk kez uluslararası düzeyde şairleri buluşturdu

Konya'da 13. Mevlana Şiir Şöleni! İlk kez uluslararası düzeyde şairleri buluşturdu
TYB Konya Şubesi ve Karatay Belediyesi’nin organize ettiği 'Mevlana Şiir Şöleni'nin 13.'sü dünyanın dört bir yanından gelen şairleri Konya'da buluşturdu. Şairler şölenden önce Hz. Mevlana'nın türbesi içinde şiirlerini okudu

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Konya Şubesi ve Karatay Belediyesi’nin birlikte organize ettiği “Uluslararası 13. Mevlana Şiir Şöleni” Hazreti Mevlana'nın Dergahı yanıbaşındaki Gül Bahçesi'nde gerçekleştirildi.

Dünyanın dört bir yanından gelen şairler Şiir Şöleni’nden önce Türbe içerisinde Mevlana’nın başucunda şiir okudu. Konyalı sanatseverlerin büyük ilgi gösterdiği programda konuşan Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Konya Şube Başkanı Ahmet Köseoğlu, Mevlana Şiir Şöleninin artık Uluslararası bir boyut kazandığının altını çizerek şiirin Konya’ya çok yakıştığını söyledi. Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca ise, “Karatay Belediyesi olarak ecdadın emaneti kültür ve sanat adımlarını takip ederek, şairlerimizi, yazarlarımızı ve eserlerimizi koruyup gelecek nesillere taşımak için gayret etmeye devam edeceğiz” dedi.

MEVLANA’NIN BAŞUCUNDA ŞİİR OKUDULAR

Konya’da gelenekselleşen ve bu yıl 13’üncüsü yapılan Mevlana Şiir Şöleni şiir sevdalılarını Konya’da buluşturdu. Türkiye’den Balkanlara, İran’dan Türk Cumhuriyetlerine kadar dünyanın dört bir yanından gelen şairler Mevlana’nın başucunda şiir okudular.

MEVLANA DERGÂHI GÜL BAHÇESİ, EŞSİZ BİR ŞİİR GECESİNE EV SAHİPLİĞİ YAPTI

Mevlana Müzesi’ndeki programın ardından Uluslararası 13. Mevlana Şiir Şöleni, Mevlana Dergâhı Gül Bahçesi’nde devam etti.

Mevlana Dergahı Gül Bahçesi’nde düzenlenen programa; AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Baykan, Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Onursal Başkanı Mehmet Doğan, Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Genel Başkanı Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Konya Şube Başkanı Ahmet Köseoğlu, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Konya Eski Büyükşehir Belediye Başkanı Halil Ürün, 27.dönem AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, Konya İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdüssettar Yarar, şairler, yazarlar ile Konyalı sanatseverler katıldı.

Devamı: https://www.memleket.com.tr/konyada-13-mevlana-siir-soleni-ilk-kez-uluslararasi-duzeyde-sairleri-bulusturdu-2308112h.htm

Bu haber toplam 214 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim