• İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C

Mahmut Bıyıklı: Akif Ufuk Açmaya Devam Ediyor

Mahmut Bıyıklı: Akif Ufuk Açmaya Devam Ediyor
Beşiktaş İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün organize ettiği “İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü”ne katılan TYB İstanbul Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı, programda “Akif’i Anlamak” başlıklı bir konuşma gerçekleştirdi.

Milli şairin hayatından kesitler sunan Bıyıklı şöyle konuştu:

‘Akif’i hatırlamak belirli günlere sığmaz. Akif aziz milletimizin üç yüz altmış beş gününde hep gündeminde bir şahsiyettir.  O sahabe ahlakını taşıyan tertemiz bir Müslüman, bu yüzyılda her açıdan örnekliğini devam ettiren güzel bir mümindir.  Dostları onun iç yüzüne baktıklarında gökyüzüne denize bakar gibi rahatladıklarını ifade etmiştir.  O sadece İstiklal Marşı’nın şairi değil İstiklal mücadelesinin önemli bir kahramanıdır. Milli mücadele başlayınca fikirleriyle, örnek mücadelesiyle, ilmiyle, hitabetiyle ve en önemlisi şiirleriyle Türk Milletine moral olmuş, bir nevi mücadelenin en ön safında yerini almıştır. Mehmet Akif vatansever bir aydın olarak düşmana karşı durmayı milletine veciz şekilde anlatmıştır.  Var olma savaşı veren milletine  imanıyla, gayretiyle, değerlerine yeniden dönmesiyle, zaferlerin kazanılacağını  müjdelemiştir. Büyük şahsiyetler ölmez. Akif kıyamete dek milletini beslemeye yeni nesillere yön göstermeye devam edecektir. Yaşayan bir şairdir O.”

 Akif’in idealize ettiği genç neslin  Âsım’ın şahsında hayat bulduğunu belirten Bıyıklı sözlerini şöyle sürdürdü:

“Asımlar sadece kurtuluş mücadelesinin verildiği zamanlarda ortaya çıkanlar değildir. Sulh zamanlarında da ilimde kültürde sanatta teknolojide edebiyatta milleti için çalışan ülkemizin kalkınmasına katkı sunan gençlerdir. Akif’in Asımları bugün her alanda ülkemize hizmet etmeye devam etmektedir. Gerektiğinde vatan savunması için meydanlara da çıkmışlardır. 15 Temmuz bunun açık göstergesidir. Yine bugün İdlib’de küresel güçlerle zalim rejimlerle mazlumlar adına mücadele eden Mehmetçik de Akif’in Asım’ıdır. Tertemiz bir vatan sevgisini emperyalistlere karşı gösterilmesi gereken kutsal öfkeyi bu milletimize Mehmet Akif aşılamıştır.  Cenazesinde toplanan görkemli kalabalığın kalp atışları yıllar geçse de hiç değişmemiştir. Türk milleti bugün onu gönlünün en müstesna yerinde yaşatmaya devam etmektedir.”Millet kahramanlarının vefatlarından sonra da içinden çıktıkları topluma ruh ve şekil verdiğini bize Akif net bir şekilde göstermektedir. Kendisi “Sessiz yaşadım, kim beni nerden bilecektir” dese de milletin evlatları iyi bilmişler iyi görmüşler ve iyi sarılmışlardır. Bugün hiçbir faniye nasip olmayacak kudrette bir sevgiye mazhar olmuş nadir şairlerden birisidir.” Akif’i gençlerimiz iyi okurlarsa yazdıklarının güncelliğini bugün de koruduğunu iyi göreceklerdir. Medeniyet dediğin tek dişi kalmış canavarı görüyorsunuz. Batının her türlü sömürülerle saldırılarla evsiz vatansız bıraktıkları mültecilere karşı insanlığa sığmayan davranışları ortada. Âsım’ın Nesli olarak adlandırdığı bu yeni nesil tüm tuzakları boşa çıkaracak ve milletini uçurumlara karşı koruyacaktır.”Akif’i anılan bilinen ama okunmayan şairler safına sokmadan yurt genelinde istikrarlı planlı programlı Safahat okumaları yapmalıyız. Her zamankinden daha çok  Akif’i anlamaya okumaya ihtiyacımız var. Bu vesileyle merhum şairimizi rahmetle anıyor ve bütün gençlerimizi bizlere bıraktığı manevi mirasa sahip çıkmaya davet ediyorum.’

Anma programının sonunda dereceye giren öğrencilere Beşiktaş Kaymakamı Önder Bakan ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Nesrin Kakırman tarafından hediyeler verildi.

Bu haber toplam 663 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim