• İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

Mahmut Bıyıklı Kitap Fuarında Konuştu

Mahmut Bıyıklı Kitap Fuarında Konuştu
40. Türkiye Kültür ve Kitap Fuarı kapsamında düzenlenen Kültür Söyleşileri programında TYB İstanbul Başkanı Mahmut Bıyıklı Ramazana dair bir konuşma gerçekleştirdi.

 Ramazanın rahmet sağanağından istifade etmek için diri bir bilince sahip olmak gerektiğini belirten Bıyıklı şöyle konuştu:

‘’Mevsimlerin en güzeli, içinde Ramazan ayının bulunduğu mevsimdir.  İncelir ruhlar bu vakitlerde. Akışır hayatın hayırlar doğuran yüzüne doğru. Arınırız, bir kez daha aslımızdan yana oluruz yekpare tutulan sözlerin safında. Daha çok hayır yükleniriz, hafifleriz geçersiz ve gereksiz tutkulardan yana. Ramazan terbiye eder bizi. İçimize yönelip sorgularız kendimizi. Yanlışlarımıza tevbe edip dosdoğru olmaya gayret gösteririz. Nefislerimizi oruçla hizaya çekeriz. Yanılgılarımızdan yenilgilerimizden sıyrılıp hakikate daha da sarılırız. İftar sevincinin içimize yaydığı muhteşem huzuru yaşarız. Sahur bereketlenir gecelerimiz. Vakit gelince ışıkları yanan evlerde uykuya galip gelmiş gözlerdeki ışıltıya şahitlik ederiz. Ramazan bizi biz eder. Bizi eğitir eğrilikleri bitirir. Nasibi olana yol olur yoldaş olur. Oruçla yoldaş olana ne mutludur. Ondan uzak kalana ne yazık.  Oruç bize kendisiyle müşerref olamayanlara kızmamızı değil acımamızı söyler. Keşke onlarda bu büyük ziyafete ortak olabilselerdi dedirtir. Orucun kapıları kimseye kapanmaz. 'Her daim gelene şefkatle merhaba der engin merhametiyle sarar herkesi. Dünyanın çeşitli kirleriyle kararmış kalpler oruçla inşirah bulur. Üstad ne güzel söylemiş Oruç müminin kalbinde iftar eder diye.

20230413_133352.jpg

Oruç evrensel bir eylemdir. Bütün yeryüzünü bereketiyle kuşatır. Sınırları yoktur. Ülkeleri hatta kıtaları aşarak mümin yüreklerde baş köşeye oturur. İnsanı yük olan bütün ağırlıkları alan ağır bir misafirdir. Gelişi sevinç gidişi hüzün kaynağıdır. Oruç kirlerden arındıran bir rahmet ırmağıdır. Girenler serinler temizlenir arınır. Elbette kolay değildir. Hangi zafere kolay yoldan gidilir ki. Sabır edenlere zaferler verilir. Sabır eğitimini geçenler selamete erer.  Mevlana’nın buyurduğu gibi oruç kuyusunda sabreden kişi, yusuf gibi aşk mısır’ında sultan olur.

20230413_051947.jpg

 Ramazan ayı Rabbimizin biz kullarına sunduğu armağandır. Bunun farkında olup eyleme geçenler bu hazineden istifade eder. Gaflet uykusundakilerin uyanmasına vesile olur. Hakkıyla yaşayanlara hakkıyla idrak edenlere mübarek bir bayram sunulur. Rabbimiz bizi bayramlara eriştirsin Ramazanı layıkıyla karşılayıp layıkıyla uğurlayanlardan etsin.’’

20230413_133357.jpg

 

Bu haber toplam 325 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim