• İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

Mahmut Bıyıklı: Sezai Karakoç bir medeniyet savaşçısıdır (Özel Haber)

Mahmut Bıyıklı: Sezai Karakoç bir medeniyet savaşçısıdır (Özel Haber)

Şair-Yazar ve Mütefekkir Sezai Karakoç iki yıl önce bugün aramızdan ayrıldı. Peki Sezai Karakoç kimdir? Anadolu coğrafyası, Türk edebiyatı ve Türk fikir dünyası açısından Sezai Karakoç’un önemi nedir? Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı, Diriliş Mimarı Sezai Karakoç’u Herkes Duysun’a anlattı.

Türk edebiyatı ve Türk fikir dünyasının güzide şahsiyetlerinden Sezai Karakoç iki yıl önce bugün, yani 16 Kasım 2021 tarihinde hayatını kaybetmiş fakat arkasında onlarca eser ve mihrak noktasını kaybetmemiş bir fikirler manzumesi bırakmıştı.

Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı, Herkes Duysun’a yaptığı açıklamada Sezai Karakoç’un Türk edebiyatı ve Türk fikir dünyası için öneminden bahsetti.

DUYGU TAŞKIRAN/HERKES DUYSUN

Sezai Karakoç’un düşüncelerini kuru anmaların sıkıcı sempozyumların ötesinde dipdiri bir şekilde gündeme getirme ve onun bugüne ve yarına ne söylediğinin insanlığa önerilerinin ne olduğunun tartışılması gerektiğinin altını çizen Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı,“Siyasetimiz de akademimiz de henüz Karakoç’un düşünce dünyasından hakkıyla istifade edememiştir. Adına henüz bir kürsü kurulamaması çok acıdır.” dedi.

Devamı: https://www.herkesduysun.com/gundem/mahmut-biyikli-sezai-karakoc-bir-medeniyet-savascisidir-ozel-haber-269091

Bu haber toplam 292 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim