• İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

Mahmut Bıyıklı: ‘Zincirleri Kırmanın Tam Vaktidir’

Mahmut Bıyıklı: ‘Zincirleri Kırmanın Tam Vaktidir’
Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı bir bildiri yayınlayarak Ayasofya’nın Camii olarak açılmasına destek verdiklerini açıkladı.

Bazı siyasi mülahazalarda iddia edildiği gibi Ayasofya’nın açılmasını siyasi bir atılım olarak değil tarihi bir açılım olarak görmekteyiz diyen Bıyıklı’nın yayınladığı bildiride şu görüşlere yer verildi:

‘Fethin sembolü Ayasofya onlarca yıldır zincirlerin kırılmasını beklemektedir. Necip Fazıl, Osman Yüksel Serdengeçti, Sezai Karakoç gibi öncü şahsiyetler kalemleriyle direniş göstererek Müslüman Anadolu insanının da müthiş destekleriyle kutlu mabedin kapılarına geçirilen zincirlerin halkalarını söküp Ayasofya davasına sahip çıkmışlardır.

 Evet, Ayasofya bir davadır. Bizans’a karşı şerefli bir mücadele veren Fetih ordusunun davasıdır.  Ayasofya’ya geçirilen zincirlerin son halkalarını söküp atmanın tam vakti gelmiştir. Müslüman Türk milletinin tamamının hissiyatı bu yöndedir. Yetki sahiplerinin bu hissiyata karşı durması mümkün değildir.  Tarihin akışını değiştiren İstanbul’un fethinde yaşanan heyecanın bir benzeri Ayasofya’nın açılması fikriyle yaşanmaktadır.  Millete rağmen hiçbir uygulama muvaffak olamamıştır. Ayasofya Camii’nin müzeye çevrilmesi Haçlı zihniyetinin temsilcilerinden başka kimseyi sevindirmemiştir.

Dün olduğu gibi bugün de Ayasofya meselesine Camii dışında başka bir seçenekle çözüm teklifinde bulunanlar Türkiye düşmanı ihanet şebekelerinin sözcülüğünü yapmaktadırlar.  Tarih boyunca gösterdiği kararlılıkla küfrün yıkılmaz kalelerini yıkarak muhteşem zaferler kazanan milletimiz aynı kararlılıkla Ayasofya davasını sahiplenmektedir. 

Bazı siyasi mülahazalarda iddia edildiği gibi Ayasofya’nın açılmasını siyasi bir atılım olarak değil tarihi bir açılım olarak görmekteyiz. Hiçbir baskıya boyun eğmeden cesaretini kuşanarak Ayasofya’yı açacak irade tarihin altın sayfalarına adını yazdıracaktır.  Kişilerin siyasi duruşu ve hedefine odaklanmaktan vazgeçip milletimizle birlikte Ayasofya’nın Camii olarak açılmasına odaklanmak gerektiğini düşünmekteyiz.

Türkiye’nin yazarları olarak Ayasofya’nın zincirlerinin kırılmasını tam vakti olduğuna inanıyor, şer cephesinde mevzilenmiş bazı isimlerin çıkardıkları çatlak seslere aldırmadan Fetih ruhuna uygun bir şekilde Ayasofya’yı Camii olarak açacak iradenin her zaman yanında olduğumuzu bir kez daha dünyaya ilan ediyoruz.’

Bu haber toplam 599 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim