Mehmed Âkif 150 Yaşında Bilgi Şöleni Burdur’da devam ediyor

Mehmed Âkif 150 Yaşında Bilgi Şöleni Burdur’da devam ediyor
Türkiye Yazarlar Birliği, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi, Eğitim-Birsen Burdur Şubesi, Mehmet Akif İnan Vakfı ve Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nin iş birliği ile Burdur’da yapılan “Mehmed Âkif 150 Yaşında Bilgi Şöleni” devam ediyor.

MAKÜ Avşar Han Konferans Salonundaki programın ilk oturumunu Mehmet Akif Ersoy Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürü Prof. Dr. Zafer Gölen yönetti.

Oturumda İstanbul Medeniyet Üniversitesi’nden Prof. Dr. İsmail Güleç tarafından ‘Mehmet Akif’in Klasik Şiirin Biçimine Getirdiği Yorum’; Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’nden Prof. Dr. Mustafa Orçan tarafından ise ‘Mehmet Akif Ersoy’da Gündelik Hayat’ konulu oturum sunumları gerçekleştirildi.

2-(2)-014.jpg

İlk oturumda bildiri sunan akademisyenler ve konu başlıkları: İstanbul Medeniyet Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. İsmail Güleç:   İstiklâl Marşı'nın Dinî ve Millî Kaynakları, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Zafer Gölen: Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Mehmet Akif Ersoy Uygulama ve Araştırma Merkezi Arşivi, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Orçan: Mehmed Âkif Ersoy'da Gündelik Hayat. 

22 Aralık 2023 günü Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Konferans ve sergi salonunda başlayan ve iki gün devam edecek olan bilgi şöleni öğleden sonra iki oturumla devam etti.

3-(2)-006.jpg

Prof. Dr. İsmail Güleç’in başkanlığını üstlendiği ikinci oturumda konuşan yazar ve akademisyenler: Yazar Fahri Tuna: Mehmet Âkif’in Şiirlerinde Portre Ögeleri, Çanakkale Onsekiz Mart ÜniversitesiÖğretim Görevlisi Prof. Dr. Mustafa Sever: Mehmed Âkif’in Cemiyet ve Cemiyetteki Değişmeler Karşısında Tavrı, Yazar Asım Öz: 1960'lardan 1980'lere: Türk Solunun Mehmed Âkif Okumaları Üzerine.

Günün üçüncü ve son oturumu Prof. Dr. Adnan Karaismailoğlu’nun başkanlığında yapıldı.

4-(1)-011.jpg

Bilgi şöleninin bu oturumunda bildiri sunan akademisyenler: Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Abidin Temizer: Balkanlar ve Mehmed Âkif, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Rahman Ademi: Osmanlı İdaresinin Son Döneminde Rumeli ve Mehmed Âkif Ersoy,  Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Canan Olpak Koç: Şairin Toplumsal Kimlik Çabası.

Akademisyenler, Mehmet Akif Ersoy üzerine çalışan araştırmacılar, Eğitim-Birsen Burdur Şubesi üyeleri  ve öğrencilerin büyük ilgi gösterdikleri oturumun sonunda konuşmacılara TYB yayınlarından tevdi edildi.

Bilgi şöleni 23 Aralık 2023 günü iki oturumla devam edecek.

Bu haber toplam 221 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim