• İstanbul 14 °C
  • Ankara 12 °C

Mehmet Âkif Ersoy 150. yılında Bakü Atatürk Lisesi’nde anıldı

Mehmet Âkif Ersoy 150. yılında Bakü Atatürk Lisesi’nde anıldı

İstiklal Şairi Mehmet Âkif Ersoy’un doğumunun 150. yılı anısına TÜRKSOY tarafından ilan edilen “2023 – Mehmet Âkif Ersoy Anma Yılı” etkinlikleri kapsamında Türk Dünyası Bakü Atatürk Lisesi’nde anma programı gerçekleştirildi.

Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY), T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, TİKA, Hazar Üniversitesi, Türkiye Yazarlar Birliği, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi ile ortaklaşa düzenlenen bilgi şöleni çerçevesinde yurtdışından gelen katılımcılar için Bakü’de kültür programı organize edildi. 

Bu kapsamda ünlü Türk akademisyen ve yazar Prof. Dr. Turan Yazgan tarafından kurulan Türk Dünyası Bakü Atatürk Lisesi ziyaret edildi. Bakü Atatürk Lisesi Müdürü Eylem Gültekin tarafından karşılanan katılımcılara okulun faaliyetleri hakkında bilgi verdi. 

Ziyaret kapsamında okul öğrencileri tarafından, İstiklal Şairi Mehmet Âkif Ersoy’un doğumunun 150. yılı anısına hazırlanan program katılımcılara sunuldu. Anma programında piyesler, marşlar, şarkılar ve şiirler icra eden okul öğrencileri Mehmet Akif Ersoy’u doğumunun 150. yılında guru ve özlemle yâd ettiler. 

Devamı: https://www.turksoy.org/haberler/mehmet-akif-ersoy-150-yilinda-baku-ataturk-lisesinde-anildi

Bu haber toplam 203 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim