• İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C

Mehmet Büyükmutu: Dursun Ali Tökel hocayı ziyaret ettik…

Mehmet Büyükmutu: Dursun Ali Tökel hocayı ziyaret ettik…

Samsun’da üniversitede okurken derslerimize giren değerli Dursun Ali Tökel Hocamı bugün Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi Edebiyat Fakültesinde Sami Zorlu Bey ile ziyaret ettik. Kıymetli Hocam verdiği derslerde hep kadim medeniyetimize, üstatlarımıza, şair ve mütefekkirlerimize, mutasavvıf ve diğer büyüklerimize atıflar yapardı. Onları muhabbet, ihtiram, kadirşinaslık ve hayranlıkla yâd ederdi.

Hocamızı hep böyle tanıdık, öyle gördük, uzun bir aradan sonra maşallah yine öyle bulduk. Birçok kimse bugünlerde Dursun Ali Tökel Hocamı Meâric Sûresi 4. ayet-i kerimesinde ifade edilen “Melekler ve Ruh, miktarı dünya senesiyle elli bin yıl uzunluğundaki bir günde O’na yükselirler” kısa videosundaki derin ve dakik izahattan tanıyor.

Bugünkü kısa görüşmemizde; “Mehmet Akif özelinde kendi terminolojimiz, Kur’ân-ı Kerimi anlamada mitoloji ve epistemolojinin ehemmiyeti, Kur’ân ve hadisi nesneleştirmenin sahabe kıvamında, Kur’ân ve hadis ekseninde bir hayat yaşamamıza engel oluşu, çocuk yetiştirmede batı merkezli hareket noktasının (tabula rasa) Kur’ân’dan ne kadar uzak bir usul ve yöntem olduğu, dil, metafor ve imge üretebilmenin Kur’ân’ı anlamada ve anlatmada zorunluluk derecesinde bir ehemmiyeti haiz olduğu gibi tespitlerde bulundu.

Devamı: https://irfandunyamiz.com/dursun-ali-tokel-hocayi-ziyaret-ettik-mehmet-buyukmutu/

Bu haber toplam 122 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim