• İstanbul 16 °C
  • Ankara 18 °C

Mehmet Emin Ay TYB İstanbul’un Programına Konuk Oldu!

Mehmet Emin Ay TYB İstanbul’un Programına Konuk Oldu!
40. Kitap ve Kültür Günleri kapsamında TYB İstanbul Şubesi tarafından düzenlenen Kültür Söyleşileri programına Prof Dr Emin Ay konuk oldu.

Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı programın açılışında yaptığı konuşmada Emin Ay hoca ile çeyrek asrı aşan tanışıklıkları ve dostlukları olduğunu belirterek ömrünü ilime irfana eğitime adayan değerli bir şahsiyet olduğunu vurguladı. Toplumun ıslahı için gayret gösteren örnek insanların önemine değinen Bıyıklı örnek ve öncü kişilerin milletleri ayakta tıtan sütunlar olduğunu ifade etti.

TYB İstanbul Şubesi’nin davetine memnuniyetle katıldığını belirten Mehmet Emin Ay da Ramazan ve Çocuk konusunda  şöyle konuştu:

20230415_172333.jpg

‘Bizler teravihlere ellerinden tutularak götürülen bir neslin temsilcileriyiz. Bizden önce de, mesela edebiyatçılar çocukluk hatıralarını yazarlarken Ramazan gecelerindeki maneviyatı çok güzel anlatıyorlar. Günümüzde ben maalesef anne ve babalarda bu hususta bir sorumluluk eksikliği görüyorum. Ne kendileri teravihlere rağbet ediyorlar, gidenler de çocuklarına bunu teklif ve tavsiye etmeyi maalesef vazife olarak görmediklerinden dolayı ben şimdiki neslimizin Ramazan gecelerinden bu manevi havadan mahrum kaldıklarını düşünüyorum. O halde anne ve babalara bu manada bir vazife düşer. Çocuklarını cami ile tanıştırmalı, barıştırmalı. Ramazanı şerif geceleri salatı ümmiyelerin birlikte okundukları çok güzel dini tecrübe geceleridir. Bunlara mutlaka vazife olarak bakmalıyız. Cemaatin de gelen çocuklara yaptıkları çocukluklardan dolayı kızmamaları, hoş tutmaları, onlara camiyi sevdirmeleri adına bir vazifeye sahip olduklarını aktarmalıyız. Din görevlileri bu konuda çok gayret etmelilerdir. Çocukların camiye rağbetini arttıracakları bir takım hediyeler, uygulamalar olmalı. Bunun örneklerini görüyoruz mesela; çocuklar geliyorlar, uslu bir şekilde namaz kılın ve namazdan sonra caminin içinde oynayın diyen din görevlileri var. Çocuklar canlarının istediği gibi koşturup oynuyorlar teravihten sonra. Onlara bir takım çikolata, dondurma ikramları oluyor. Demek ki bu işi önemseyen din görevlileri var.

Ayrıca Ramazan Kur’an ayıdır. Kur’an-ı Kerim ile irtibatımızın Ümmeti Muhammed olarak çok zayıfladığını düşünüyorum. Kapağını açamadığımız, okuyamadığımız Kur’an ile irtibat kuramayan Ümmeti Muhammed sayısı çok fazlalaştı diye üzülüyorum. Ramazanı şerifin bu vesile ile bir dönüm noktası olmasını isterim.

20230415_172335.jpg

20230415_172337.jpg

Bu haber toplam 296 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim