• İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C

Mehmet Lütfi Arslan: “Kalbimiz en büyük imkânımız ve en büyük imtihanımızdır.”

Mehmet Lütfi Arslan: “Kalbimiz en büyük imkânımız ve en büyük imtihanımızdır.”
Çok yönlü ve farklı ilgileri olan birisiniz. Kitaplar, makaleler ve akademik unvanların yanında Mehmet Lütfi Arslan’ı bizlere tanıtabilir misiniz?

Çok yönlü ve farklı ilgileri olan birisiniz. Kitaplar, makaleler ve akademik unvanların yanında Mehmet Lütfi Arslan’ı bizlere tanıtabilir misiniz? 

Tanıtacak ve tanınacak bir şahsım değil, derdim olsun diye çabaladım. Arkamdan da bir derdi vardı desinler isterim. O dert, en başta kendisi olmak üzere şu soruyu hakkıyla cevaplama derdidir: Neden bu kadar insan içerisinde artı birsin? Çok özel bir soru. Herkes kadar özel, o yüzden cevabı herkes kadar özel olmalı. Sorunun dert boyutu, cevabı herkesin kendisinin bulup, yolunu kendisinin çizmesi zorunluluğundan kaynaklanıyor. Kimsenin cevabını kendi yerine veremezsiniz. Sadece kendi cevabınızı bulup ilham olmak gibi bir imkânınız var. Merhametin en yüce insanlık ufku olduğu bir dünyada yücelenin merhameti artacaksa en büyük merhamet insana hususi var oluş gayesini fark ettirmektir. Niye artı bir olduğunu işiten bir öğrenci “Peki siz niye artı birsiniz?” diye karşı bir soru yöneltmişti. “Bu soruyu sorayım diye geldim ben.” diye cevaplamıştım. Cesurca ama böyle tanınmak ve bilinmek ne güzel olurdu. Dolayısıyla bu soru çerçevesinde okumak, yazmak ve konuşmak fiillerini amel-i sâlih yapmaya çalışıyor, Rabbimiz tevfikini refik yapsın diye dua ediyorum.

İnsanlığın önündeki en büyük sorun sizce nedir? İnsan kendi sonunu hazırlıyor olabilir mi?

En büyük sorun, varlıklar hiyerarşisi içerisinde yerini bilememektir. Diğer sorunlar gelir, geçer. En büyük darbeyi en yüce ufuktan en sefil derekeye düşerek yedik. Bundan daha büyük bir sorun olamaz. Yeryüzüne inerek dibe vurduk. Nasıl olacak, tekrar yukarıya çıkacağız? Fabrika ayarımız hüsrandır. Sarp yokuşu aşmadan, esas kıymetimizi bulmamız mümkün olmayacak. Yol zorlu, yol kesiciler var. Varlık gayesini bizim başaramamamız üzerine kurmuş saptırıcılar var. Çok acıdır ki bunların çoğumuz hakkında amaçlarına ulaşacakları da haber veriliyor. Bize, son biçen çok düşman var. Tek çaremiz kendi sonunu hazırlamaktır. Bunun yolu takvadan geçiyor. Takva varlıklar hiyerarşisi içerisindeki yerini bilip hayatı ona göre yaşamak demektir. En güzel son takva ile yaşayanlarındır.

Devamı: https://edebifikir.com/roportaj/mehmet-lutfi-arslan-kalbimizin-en-buyuk-imkanimiz-ve-en-buyuk-imtihanimizdir.html

Bu haber toplam 243 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim