• İstanbul 18 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 18 °C
  • Konya 15 °C
  • Sakarya 17 °C
  • Şanlıurfa 23 °C
  • Trabzon 18 °C
  • Gaziantep 18 °C
  • Bolu 10 °C
  • Bursa 15 °C

Mehmet Ziya Gökalp'tan: Orantısız espri yeteneği ile iktidar devirmek hayali

Mehmet Ziya Gökalp'tan: Orantısız espri yeteneği ile iktidar devirmek hayali
Millet olarak önemli özelliklerimizdendir espri yeteneği. Goethe'nin mektuplarına bile yansıyan dünyaca ünlü Nasrettin Hoca'mız ve Temel gibi iki destansı karakterimiz var.

mziyagokalp1Millet olarak önemli özelliklerimizdendir espri yeteneği. Goethe'nin mektuplarına bile yansıyan dünyaca ünlü Nasrettin Hoca'mız ve Temel gibi iki destansı karakterimiz var. Gençlerimizde zaten genetik olarak var olan bu yeteneği yeni fark etmiş dolayısıyla çok iyi şaşırmış numarası yaparak farklı sömürüye alet etmeye gerek yok.

Binlerce, on binlerce hakaretin arasından birkaç tane sloganı ön plana çıkarmak, başkalarının şiddetini örtbas etmek fazla akıllıca değil ayrıca. Ve daha dünün bidon kafalısına, göbeğini kaşıyan adamına methiyeler düzmek de ne oluyor şimdi.

Neyse iktidarı düşürmese de hoşa gidenler sloganlar arasında;

Kahrolsun bağzı şeyler,

Bizim gibi üç çocuk ister misiniz,?

Yazının devamı için: http://yenisafak.com.tr/yazarlar/ZiyaGokalp/orantisiz-espri-yetenegi-ile-iktidar-devirmek-hayali/38346

Bu haber toplam 689 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim