• İstanbul 24 °C
  • Ankara 25 °C

Mevlânâ Şiir Şöleni Büyük İlgi Gördü

Mevlânâ Şiir Şöleni Büyük İlgi Gördü
Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi ile Karatay Belediyesinin birlikte organize ettiği 11. Mevlânâ Şiir Şöleni Konya’da yapıldı.

14 Ağustos 2021 Cumartesi günü Mevlânâ Gül Bahçesi’nde gerçekleşen ve şiir severlerin büyük ilgi gösterdikleri şölenin açılışında bir konuşa yapan TYB Şeref Başkanı D. Mehmet Doğan şiir şölenlerinin sürekli hale gelmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Doğan: Şairlerimiz Mevlânâ’dan, Yunus Emre’den ilham aldılar

Doğan, “Dünyanın gelmiş geçmiş en büyük şairlerinden olan Hazreti Mevlana’nın huzurunda güzel bir program icra ediyoruz. Yüzyıllarca büyük şairlerimiz ilhamlarını Mevlânâ’dan, Yunus Emre’den aldılar. Konya her zaman sanatın ve sanatçının yanında olan kadim bir şehir olarak biz sanatseverlerin gönlünde taht kurmuştur. Bu vesileyle programın düzenlenmesinde emeği geçen Karatay Belediye Başkanımıza ve tüm paydaşlara teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

Arıcan: Şiir şölenleri edebi dirilişe katkı sağlıyor

Şiir Şölenlerinin kültür dünyasında önemli bir faaliyet alanı olduğuna işaret eden TYB Genel Başkanı Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan da yaptığı konuşmada şiir şöleninin edebi dirilişe katkı sunduğunu kaydetti.

Genel Başkan Arıcan, “Geçmiş asırların anıtlaşmış şairlerini hatırlatmak, 7 iklim dört bucaktan zamanımızın yaşayan dil ve şiir ustalarını bir araya getirmek ve yeni bir edebi diriliş zemini kurmak için şiir şölenlerini önemsiyoruz. Medeniyet şehri Konya’mızda  11. yıldır devam eden bu şiir şölenini edebi dirilişimize katkı numunesi olarak da görüyoruz. Bu anlamda Karatay Belediye Başkanımız Hasan Kılca’ya ve İl Kültür Müdürümüze teşekkür ediyorum” dedi.

Kılca: Şiire, sanata, kültüre, edebiyata destek vermeye devam edeceğiz

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca da yaptığı konuşmada; “Konya, yüzlerce yıllık geçmişinden günümüze kadar birçok önemli edebiyat adamı yetiştiren, birbirinden kıymetli eserlerin ortaya çıkmasına şahitlik eden aziz bir şehirdir. Bizlerde belediyeler olarak şiire, sanata, kültüre, edebiyata destek vermeye devam edeceğiz. Söz uçar yazı kalır dedik ve TYB Konya Şube başkanımızla beraber geriye dönük düzenlenen ve bu programlarda okunan 10 yıllık tüm şiirleri kitap haline getirdik ve sanatseverlerin hizmetine sunduk. Bundan sonraki süreçte de Türkiye Yazarlar Birliği ve Konya Şubemizin de büyük gayretleriyle bu sanatsal faaliyetler devam edecektir.” ifadelerini kullandı.

Konya’nın kültür ve sanat etkinliklerine verdiği öneme değinen Konya İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdüssettar Yarar; Mevlânâ Şiir Şölenlerinin Konya’nın marka değerini artırdığını ifade etti.

Köseoğlu: Şiir dilimizin gelişip zenginleşmesine vesile oluyor

Programın açılış konuşmasını yapan Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şube Başkanı Ahmet Köseoğlu, Mevlana Şiir Şöleni’nin sanatseverler ve şiirin yolculuğu için eşsiz bir gece olduğunu söyledi. Hazreti Mevlana’nın huzurunda Şiir Şöleni programını sanatseverlerle buluşturmaktan duyduğu memnuniyeti aktaran Köseoğlu, “Şiirimizin değiştirici, dönüştürücü gücüne inanıyoruz. Dilimizin gelişip zenginleşmesinde en önemli etkenlerden biri de elbette şiirimizdir.” dedi.

Ürün: Katkı sağlayanlara teşekkür ediyorum

Açılış programın son konuşmacısı olan AK Parti Konya eski Milletvekili Halil Ürün, Mevlana Şiir Şöleni’nde bulunmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek; “Burada bulunan tüm şair dostlarımızı tek tek tebrik ediyorum. Bu şölende okudukları sözler bizlerinde gönlünden geçen sözlerdir. Programın düzenlemesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Program dahilinde  oluşturulan “Şiir Atölyeleri” nde Türkiye’nin dört bir yanından gelen günümüzün önemli şairleri  şiiri her yönüyle ele aldılar. Mevlana Kültür Merkezi Kılıçarslan Salon’unda gerçekleştirilen atölyelerde; şiirin imgesel evrimi,  internet karşısında edebiyat dergilerinin durumu ve şiirin dijitalleşme ile gelişimi konuşuldu.

11. Mevlana Şiir Şölenine katılan şailer: Ahmet Aka, Ali Ayçil, Ali Bal, Ali K. Metin, Burhan Sakallı, Duran Boz, Emre Öztürk, Emre Söylemez, Eray Sarıçam, Fatma Şengil Süzer, Gökhan Akçiçek, Hıdır Toraman, Hicabi Kırlangıç, İbrahim Demirci, İhsan Deniz, M. Ali Köseoğlu, Mehmet Aycı, Mehmet Narlı, Murat Küçükçiftçi, Murat Soyak, Mustafa Aydoğan, Mustafa Uçurum, Osman Özbahçe, Ömer Korkmaz, Selçuk Küpçük, Selim Somuncu, Tuba Kaplan, Vasfettin Yağız, Vural Kaya, Yunus Emre Altuntaş, Yusuf Araf, Mahmut Kaya ve Mahmut Bıyıklı.

                                                                                                             Mahmut Erdemir

2-074.jpg3-073.jpg4-057.jpg5-038.jpg

6-002.jpeg

Bu haber toplam 690 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim