• İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

Mevsimlerin Ötesi 1.Şiir Şöleni Giresun’da Yapıldı

Mevsimlerin Ötesi 1.Şiir Şöleni Giresun’da Yapıldı

"Mevsimlerin Ötesi 1. Şiir Şöleni" Türkiye Yazarlar Birliği'nin il şube başkanları,  il temsilcileri ve üyelerinden oluşan şair, yazar ve araştırmacılarının katılımı, TYB Giresun Şubesi organizesi ve Giresun Belediyesinin destekleri ile Giresun'da aynı anda üç ayrı mekânda, Şiir Şöleni yapıldı.

Giresunlu şiirseverlerle, sanatseverlerle buluşulan 'Mevsimlerin Ötesi 1. Şiir Şöleni', Program öncesinde Türkiye'nin 10 il'inden Giresun'a gelen Türkiye Yazarlar Birliği'nden 28 şair ve yazarına, Giresun Kale gezisi yaptırıldı. Şehrin tarihi, kültürü, coğrafi yapısı, insanı ve  doğası hakkında bilgiler verildi. Yazar ve şairlere, şehir hakkında broşürler dağıtıldı. 'Mevsimlerin Ötesi 1. Şiir Şöleni'nde, Giresun Kalesi eteklerinde bulunan Zeytinlik Mahallesi'nde, 'Giresun Mekan'da,  Giresun Gazi Caddesi üzerinde 'Can Akengin Sanat Galerisi'nde ve tarihi dokusu korunan Eski Rektörlük Binası yanındaki 'Giresun 'Millet Bahçesi'nde şairler, Giresunlu şiirseverlere şiirlerinden  seslendirdiler.  Millet Bahçesi'ndeki Parkta, Olgun Albayrak, İsmail Güçtaş sunumuyla Mahmut Bıyıklı, Hanefî İspirli, Kamuran Tuna, Eyüp Azlal, Enver Çapar Giresunlu Şiirseverlere şiirlerini seslendirdiler. Üçüncü etkinlik mekânı olarak, Zeytinlik Mahallesi üzerinde bulunan Zeytinlik Evleri'ndeki Belediye kültür evi olan "Giresun Mekan" kullanıldı. 

Devamı: https://www.yesilgiresun.com.tr/haber/7963994/mevsimlerin-otesi-1siir-soleni-giresunda-yapildi

Bu haber toplam 280 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim